MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kalkunpostej, provencalsk

Fremgangsmåde

Udblød havregryn i mælken. Pil løget og hak eller riv det fint. Pres hvidløg. Rør alle ingredienser til farsen med undtagelse af oliven og kalkunbryst godt sammen.

Skær oliven i skiver, og skær kalkunbrystet i små tern. Bland begge dele i farsen. Kom farsen i en smurt form (ca. 1 l) og bag det ved 200° C i ca. 1 time.

Servering
Provencalsk kalkunpostej kan serveres varm eller kold skåret i skiver.

Opbevaring
Provencalsk kalkunpostej kan fryses.

Alternativ
Hvis kalkunkødet er krydret med salt fra producenten, skal saltmængden nedsættes til ½ tsk. Hakket kyllingekød og kogt eller stegt kyllingebryst kan erstatte kalkun.

Let udgave
Hvis man ønsker at tabe i vægt, kan man dele postejen til fire eller seks personer og resten til pålæg.

  • Madpakke og pålæg
  • Pr. person: Energi 1100 kJ, Kulhydrat 9 g, Fedt 11 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • ½ dl finvalsede havregryn
  • 1½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 1 lille løg (ca. 50 g)
  • 1-2 fed hvidløg
  • 400 g hakket kalkunkød
  • 1 æg
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. Provencekrydderi (Herbes de Provence)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. hvid peber
  • 8-20 grønne oliven m. paprikafyld (ca. 50 g)
  • 100 g kogt, røget eller stegt kalkunbryst

 

Fremgangsmåde

Udblød havregryn i mælken. Pil løget og hak eller riv det fint. Pres hvidløg. Rør alle ingredienser til farsen med undtagelse af oliven og kalkunbryst godt sammen.

Skær oliven i skiver, og skær kalkunbrystet i små tern. Bland begge dele i farsen. Kom farsen i en smurt form (ca. 1 l) og bag det ved 200° C i ca. 1 time.

Servering
Provencalsk kalkunpostej kan serveres varm eller kold skåret i skiver.

Opbevaring
Provencalsk kalkunpostej kan fryses.

Alternativ
Hvis kalkunkødet er krydret med salt fra producenten, skal saltmængden nedsættes til ½ tsk. Hakket kyllingekød og kogt eller stegt kyllingebryst kan erstatte kalkun.

Let udgave
Hvis man ønsker at tabe i vægt, kan man dele postejen til fire eller seks personer og resten til pålæg.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes