MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kakao, varm

Fremgangsmåde

Varm vandet i en gryde og smelt chokoladen i det. Pisk kakaopulveret ud i blandingen. Tilsæt mælken og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smag til med sødemiddel.

Varm mælken til pynt f.eks. i mikrobølgeovn og skum den op med en mælkeskummer.

Servering
Pynt kakaoen med mælkeskum og server straks til et mellemmåltid f.eks. til fastelavnsboller.

Tip
Du kan tilføje kanel, vaniljesukker, stødt kardemomme eller stødt nellike for at variere smagen. 

 

  • Drikke
  • Pr. person: Energi 570 kJ, Kulhydrat 11 g, Fedt 5 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 1 dl vand
    • 25 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao
    • 25 g kakao
    • 7 dl mælk med højst 0,7 % fedt
    • sødemiddel svarende til 40-50 g sukker
  • Pynt 
  • 1 dl mælk med højst 0,7 % fedt 

Fremgangsmåde

Varm vandet i en gryde og smelt chokoladen i det. Pisk kakaopulveret ud i blandingen. Tilsæt mælken og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og smag til med sødemiddel.

Varm mælken til pynt f.eks. i mikrobølgeovn og skum den op med en mælkeskummer.

Servering
Pynt kakaoen med mælkeskum og server straks til et mellemmåltid f.eks. til fastelavnsboller.

Tip
Du kan tilføje kanel, vaniljesukker, stødt kardemomme eller stødt nellike for at variere smagen. 

 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes