MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Morgengrød

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne og opbevar blandingen i en tæt­sluttende beholder.

Lad morgengrødsblanding og vand trække natten over. Kog blandingen i ca. 5 min. Smag evt. grøden til med lidt salt.

Alternativ
Server morgengrøden med 1 dl letmælk eller ylette (+ ca. 5 g kulhydrat). Frisk frugt er også lækkert i grøden. F.eks. ½ æble eller ½ appelsin skåret i mindre stykker (+ ca. 5 g kulhydrat).

  • Morgenmad
  • Pr. person: Energi 1000 kJ, Kulhydrat 38 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 14 g
  • 1 person

Ingredienser

    • Morgengrødsblanding
    • 1 del boghvede, hel eller knækket
    • 1 del byggryn, valsede eller knækkede
    • 1 del havregryn
    • 1 del hirse, hel eller flager
    • ½ del hørfrø
  • Pr. pers.:
  • 1 dl morgengrøds­blanding
  • 2½ - 3 dl vand
  • evt. lidt salt

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne og opbevar blandingen i en tæt­sluttende beholder.

Lad morgengrødsblanding og vand trække natten over. Kog blandingen i ca. 5 min. Smag evt. grøden til med lidt salt.

Alternativ
Server morgengrøden med 1 dl letmælk eller ylette (+ ca. 5 g kulhydrat). Frisk frugt er også lækkert i grøden. F.eks. ½ æble eller ½ appelsin skåret i mindre stykker (+ ca. 5 g kulhydrat).

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes