MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Peach-melba dessert

Fremgangsmåde

Stil det syrnede mælkeprodukt til afdrypning i et kaffefilter i køleskabet i ca. 3 timer.

Skold fersknerne og flå skindet af. Mos fersknerne med en gaffel eller purer dem med en stavblender.

Mos hindbærrene med en gaffel – gem nogle bær til pynt. Er bærrene udenlandske, anbefaler vi at give dem et opkog og afkøle dem, inden desserten laves.

Bland sødemiddel og vanilje med frugten. Vend det afdryppede syrnede mælkeprodukt i.

Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtig i til sidst.

Servering
Server peach melba dessert kold. Pynt med citronmelisse og hindbær. Anret desserten i portionsglas.

Alternativ
Frosne hindbær kan anvendes. Friske ferskner kan erstattes af ferskner i egen saft fra dåse.

  • Dessert og kage
  • Pr. person: Energi 475 kJ, Kulhydrat 13 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 6 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • 5 dl syrnet mælkeprodukt
    • med højst 0,7 % fedt
    • 2 små ferskner (ca. 200 g)
    • 200 g hindbær
    • sødemiddel svarende til
    • 25-50 g sukker
    • 1 tsk. vaniljesukker eller
    • korn af ½ stang vanilje
    • 1 bg. past. æggehvide (50 g)
  • Pynt
  • Citronmelisse

Fremgangsmåde

Stil det syrnede mælkeprodukt til afdrypning i et kaffefilter i køleskabet i ca. 3 timer.

Skold fersknerne og flå skindet af. Mos fersknerne med en gaffel eller purer dem med en stavblender.

Mos hindbærrene med en gaffel – gem nogle bær til pynt. Er bærrene udenlandske, anbefaler vi at give dem et opkog og afkøle dem, inden desserten laves.

Bland sødemiddel og vanilje med frugten. Vend det afdryppede syrnede mælkeprodukt i.

Pisk æggehviden stiv og vend den forsigtig i til sidst.

Servering
Server peach melba dessert kold. Pynt med citronmelisse og hindbær. Anret desserten i portionsglas.

Alternativ
Frosne hindbær kan anvendes. Friske ferskner kan erstattes af ferskner i egen saft fra dåse.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes