MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Risalamande, krydret

Fremgangsmåde

Bring langsomt vand og mælk i kog. Tilsæt risene og kog dem i 35-40 min.

Finthak halvdelen af mandlerne. Hak de soltørrede kirsebær meget groft. Bland mandelstykker, kirsebær, ingefær, nellike, kanel og salt i og lad det koge med i yderligere ca. 10 min. Tag kanel og nellike op. Tilsæt sødemiddel. Hak resten af mandlerne groft og drys dem på grøden.

Pisk cremefine til skum og bland det forsigtigt i risengrøden.

Servering
Server krydret risalamande som dessert.

Alternativ
Krydret risalamande kan drysses med hakkede mandler og lidt hakkede tørrede kirsebær.

Risalamanden kan også serveres med kirsebærsovs eller æblekompot uden tilsat sukker.

  • Dessert og kage
  • Pr. person: Energi 725 kJ, Kulhydrat 20 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 12 g
  • 8 personer

Ingredienser

  • ½ l vand
  • ½ l mælk med højst 0,7 % fedt
  • 1½ dl grødris (120 g)
  • 50 g mandler, skoldede og smuttede
  • ½ dl tørrede kirsebær (ca. 30 g)
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 hel nellike
  • 1 stk. kanelstang
  • ½ tsk. salt
  • sødemiddel svarende til ca. 50 g sukker
  • 1 portion kold krydret risengrød
  • 2 dl Cremefine til piskning 19 %

Fremgangsmåde

Bring langsomt vand og mælk i kog. Tilsæt risene og kog dem i 35-40 min.

Finthak halvdelen af mandlerne. Hak de soltørrede kirsebær meget groft. Bland mandelstykker, kirsebær, ingefær, nellike, kanel og salt i og lad det koge med i yderligere ca. 10 min. Tag kanel og nellike op. Tilsæt sødemiddel. Hak resten af mandlerne groft og drys dem på grøden.

Pisk cremefine til skum og bland det forsigtigt i risengrøden.

Servering
Server krydret risalamande som dessert.

Alternativ
Krydret risalamande kan drysses med hakkede mandler og lidt hakkede tørrede kirsebær.

Risalamanden kan også serveres med kirsebærsovs eller æblekompot uden tilsat sukker.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes