MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rabarberkage

Fremgangsmåde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker. Rør margarine og mælk i, mens der piskes. Bland mel, sødemiddel og bagepulver og sigt det i dejen, og rør det sammen. Hæld dejen i en smurt lille bradepande ca. 22 x 30 cm.

Skyl rabarberne og snit dem i ca. 1 cm. stykker, og fordel dem på dejen. Drys sukker, kanel og mandelflager over. Bag kagen ved 200° C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server rabarberkage til kaffe eller te til mellemmåltid. Kagen kan også serveres til dessert med en kugle is til.

  • Dessert og kage
  • Pr. stk.: Energi 500 kJ, Kulhydrat 14 g, Fedt 4 g, Kulhydrat pr. 100 g 25 g
  • 20 stykker

Ingredienser

    • 4 æg
    • 50 g sukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 50 g flydende margarine
    • 2 dl minimælk
    • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)
    • 125 g Perfect Fit, Atwel eller andet søde- og bagemiddel
    • 3 tsk. bagepulver
  • Fyld
  • 300 g rabarber
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 25 g mandelflager eller -splitter

Fremgangsmåde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt med en elpisker. Rør margarine og mælk i, mens der piskes. Bland mel, sødemiddel og bagepulver og sigt det i dejen, og rør det sammen. Hæld dejen i en smurt lille bradepande ca. 22 x 30 cm.

Skyl rabarberne og snit dem i ca. 1 cm. stykker, og fordel dem på dejen. Drys sukker, kanel og mandelflager over. Bag kagen ved 200° C i ca. 25 min. på næstnederste ovnrille.

Servering
Server rabarberkage til kaffe eller te til mellemmåltid. Kagen kan også serveres til dessert med en kugle is til.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes