MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Risalamande

Fremgangsmåde

Kog vandet op og tilsæt ris og en flækket vaniljestang. Kog i 2-3 min., mens du rører. Kom mælken i, og kog grøden i ca. 40 min. Rør et par gange undervejs. Tag vaniljestangen op og afkøl grøden.

Smut mandlerne og hak dem groft. Gem evt. en hel mandel. Kom mandlerne i grøden. Tilsæt sødemiddel og smag til. Pisk fløden stiv og vend den i til sidst.

Servering
Server risalamande med kirsebærsovs eller anden frugtsovs. Kom evt. en hel mandel i.

Alternativ
Anvend Cremefine til piskning i stedet for piskefløde. Så nedsættes indholdet af fedt til 7 g pr pers. Kog risengrøden dagen før, du vil lave risalamande.

Opskriftbanner

  • Dessert og kage
  • Pr. person (uden kirsebærsovs): Energi 825 kJ, Kulhydrat 18 g, Fedt 11 g, Kulhydrat pr. 100 g 12 g
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • ¾ dl grødris (ca. 60 g)
  • ½ vaniljestang
  • 4 dl mælk med højst 0,7 % fedt
  • 10 mandler (ca. 10 g)
  • sødemiddel efter smag, svarende til ca. 25 g sukker, gerne flydende
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Kog vandet op og tilsæt ris og en flækket vaniljestang. Kog i 2-3 min., mens du rører. Kom mælken i, og kog grøden i ca. 40 min. Rør et par gange undervejs. Tag vaniljestangen op og afkøl grøden.

Smut mandlerne og hak dem groft. Gem evt. en hel mandel. Kom mandlerne i grøden. Tilsæt sødemiddel og smag til. Pisk fløden stiv og vend den i til sidst.

Servering
Server risalamande med kirsebærsovs eller anden frugtsovs. Kom evt. en hel mandel i.

Alternativ
Anvend Cremefine til piskning i stedet for piskefløde. Så nedsættes indholdet af fedt til 7 g pr pers. Kog risengrøden dagen før, du vil lave risalamande.

Opskriftbanner

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes