MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rødbedetærte

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser til dejen og ælt det sammen. Lad evt. dejen hvile i køleskab i ca. ½ time.

Skræl rødbederne og riv dem groft. Del broccolien i små buketter.

Rul dejen tyndt ud og læg den i et smurt tærtefad (ca. 22 cm i diameter). Du kan også trykke dejen direkte ud i det smurte fad. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden i 10 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Pisk æg, rygeost, salt og peber sammen. Tilsæt krydderurter.

Fordel grøntsagerne på bunden og hæld æggemassen over. Bag tærten i ca. 30 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Dæk evt. med stanniol de sidste min. af bagetiden.

Servering
Server rødbedetærte sammen med salat og evt. fuldkornsbrød til.

Alternativ
Erstat rygeost med blåskimmelost. Tilsæt ½ dl mælk til æggemassen.

Da de fleste typer af blåskimmelost er fede, indeholder ¼ tærte: 1525 kJ, 21 g kulhydrat og 18 g fedt.

Resten af blåskimmelosten kan fryses til næste gang, du vil bage rødbedetærte.

  • Varme retter,Vegetar
  • Pr. person: Energi 1300 kJ, Kulhydrat 31 g, Fedt 12 g, Kulhydrat pr. 100 g 15 g
  • 4 personer

Ingredienser

    • Dej
    • 100 g skyr eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 1,5 % fedt
    • 75 g rugmel (ca. 1½ dl)
    • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
    • 2 spsk. fedtstof
    • ½ tsk. salt
  • Fyld
  • 2-3 rødbeder (ca. 250 g)
  • ½ bundt broccoli (ca. 150 g)
  • 2 æg
  • 125 g rygeost med højst 17 % fedt
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • 4 spsk. friske krydderurter efter eget valg

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser til dejen og ælt det sammen. Lad evt. dejen hvile i køleskab i ca. ½ time.

Skræl rødbederne og riv dem groft. Del broccolien i små buketter.

Rul dejen tyndt ud og læg den i et smurt tærtefad (ca. 22 cm i diameter). Du kan også trykke dejen direkte ud i det smurte fad. Prik dejen med en gaffel og forbag bunden i 10 min. ved 200° C på midterste ovnrille.

Pisk æg, rygeost, salt og peber sammen. Tilsæt krydderurter.

Fordel grøntsagerne på bunden og hæld æggemassen over. Bag tærten i ca. 30 min. ved 200° C på midterste ovnrille. Dæk evt. med stanniol de sidste min. af bagetiden.

Servering
Server rødbedetærte sammen med salat og evt. fuldkornsbrød til.

Alternativ
Erstat rygeost med blåskimmelost. Tilsæt ½ dl mælk til æggemassen.

Da de fleste typer af blåskimmelost er fede, indeholder ¼ tærte: 1525 kJ, 21 g kulhydrat og 18 g fedt.

Resten af blåskimmelosten kan fryses til næste gang, du vil bage rødbedetærte.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes