MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Sprød salat med kylling

Fremgangsmåde

Del blomkål og broccoli i mindre buketter, overhæld det med kogende vand og lad det trække i ca. 5 min. Afdryp grøntsagerne og afkøl dem.

Skær tomater og peberfrugt i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne med kylling, som er skåret i skiver.

Bland ingredienserne til marinaden sammen og smag til med salt og peber. Hæld den over salaten. Pinjekernerne kan ristes på en tør pande, før de drysses over salaten.

Servering
Server sprød salat med kylling med fuldkornsbrød til.

Alternativ
I stedet for eller som supplement til brød kan du blande kogt pasta, ris, bulgur eller kartoffel i salaten. Lav evt. dobbelt mængde marinade.

  • Salat og tilbehør,Kolde retter
  • Pr. person: Energi 1225 kJ, Kulhydrat 10 g, Fedt 13 g, Kulhydrat pr. 100 g 3 g
  • 1 person

Ingredienser

2 buketter blomkål (ca. 50 g)
2 buketter broccoli (ca. 50 g)
1 tomat eller 3 cherrytomater (ca. 50 g)
½ lille gul peberfrugt (ca. 60 g)
100 g kogt eller stegt kyllingebryst uden skind

Marinade
2 tsk. olie
2 tsk. eddike, gerne kryddereddike eller hvidvinseddike
2 tsk. vand
1 tsk. hakket persille
salt, peber

Pynt
2 tsk. pinjekerner

Fremgangsmåde

Del blomkål og broccoli i mindre buketter, overhæld det med kogende vand og lad det trække i ca. 5 min. Afdryp grøntsagerne og afkøl dem.

Skær tomater og peberfrugt i mindre stykker. Bland alle grøntsagerne med kylling, som er skåret i skiver.

Bland ingredienserne til marinaden sammen og smag til med salt og peber. Hæld den over salaten. Pinjekernerne kan ristes på en tør pande, før de drysses over salaten.

Servering
Server sprød salat med kylling med fuldkornsbrød til.

Alternativ
I stedet for eller som supplement til brød kan du blande kogt pasta, ris, bulgur eller kartoffel i salaten. Lav evt. dobbelt mængde marinade.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes