MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Tunpakker

Tunpakker, indbagt

Fremgangsmåde

Lun vandet og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt. Dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min.

Fyld
Mos tunen let. Hak kapers fint. Pil løget og riv det fint.

Rør alle ingredienser til fyldet sammen og smag til med salt og peber.

Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter. Læg 1 spsk. fyld på midten af hvert stykke og fold dejen diagonalt til trekanter. Tryk let sammen i siderne. Lad tunpakkerne efterhæve i ca. 20 min. Pensl pakkerne med citronsaft.

Bag dem ved 200˚ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Lad tunpakkerne afkøle på en bagerist.

Servering
Server tunpakkerne som frokostret med grøntsager til eller i madpakken.

Opbevaring
Tunpakker kan fryses.

  • Madpakke og pålæg,Snack og mellemmåltid,Varme retter
  • Pr. stk.: Energi 475 kJ, Kulhydrat 18 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 27 g
  • 16 stk.

Ingredienser

    • 3 dl vand
    • ½ pk. gær
    • 1½ tsk. salt
    • 2 tsk. fedtstof
    • 300 g Hvid hvedemel (ca. 5 dl)
    • ca. 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
    • Fyld
    • 1 ds. tun i vand (ca. 185 g)
    • 1 spsk. kapers
    • 1 lille løg (ca. 50 g)
    • 100 g fromage frais
    • 1 spsk. citronsaft
    • salt, peber
  • Pensling
  • citronsaft

Fremgangsmåde

Lun vandet og rør gæren ud i det. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt. Dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min.

Fyld
Mos tunen let. Hak kapers fint. Pil løget og riv det fint.

Rør alle ingredienser til fyldet sammen og smag til med salt og peber.

Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på ca. 40 x 40 cm. Skær dejen ud i 16 firkanter. Læg 1 spsk. fyld på midten af hvert stykke og fold dejen diagonalt til trekanter. Tryk let sammen i siderne. Lad tunpakkerne efterhæve i ca. 20 min. Pensl pakkerne med citronsaft.

Bag dem ved 200˚ C i ca. 20 min. på midterste ovnrille. Lad tunpakkerne afkøle på en bagerist.

Servering
Server tunpakkerne som frokostret med grøntsager til eller i madpakken.

Opbevaring
Tunpakker kan fryses.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes