MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Æblehorn

Fremgangsmåde

Kog vandet og hæld det over havregrynene og lad det trække i et par min.

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Kom havregrynene i. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt. Dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Fyld
Skræl æblerne og skær dem i tern. Kog æblerne i ca. 10 min. ved middel varme og afkøl dem derefter. Tilsæt kanel, og smag æblegrøden til med sødemiddel.

Slå dejen ned og del den i 3 stykker. Rul hvert stykke til en cirkel. Del cirklen i 8 trekanter. Læg 1 spsk. æblegrød på hver trekant. Rul dejen sammen fra den brede ende mod spidsen og form det til horn.

Stil hornene på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl æblehornene med mælk og drys hasselnøddeflager over.

Bag hornene ved 200˚ C i ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Server Æblehorn som et mellemmåltid.

  • Snack og mellemmåltid
  • Pr. stk.: Energi 425 kJ, Kulhydrat 18 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 29 g
  • 24 stk.

Ingredienser

    • 2 dl vand
    • 100 g havregryn, finvalsede (ca. 3 dl)
    • 3 dl mælk med højst 0,7 % fedt
    • 1 pk. gær (50 g)
    • 1 spsk. flydende fedtstof
    • 2 spsk. sukker
    • ½ tsk. salt
    • ½ tsk. stødt ingefær
    • 200 g hvid hvedemel (ca. 3½ dl)
    • ca. 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
    • Fyld
    • ½ dl vand
    • 4 æbler (ca. 400 g)
    • 1½ tsk. stødt kanel
    • sødemiddel, gerne flydende
  • Pensling/pynt
  • mælk
  • 2 spsk. hasselnøddeflager (ca. 20 g)

Fremgangsmåde

Kog vandet og hæld det over havregrynene og lad det trække i et par min.

Lun mælken, og rør gæren ud i den. Kom havregrynene i. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt dejen grundigt. Dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 min.

Fyld
Skræl æblerne og skær dem i tern. Kog æblerne i ca. 10 min. ved middel varme og afkøl dem derefter. Tilsæt kanel, og smag æblegrøden til med sødemiddel.

Slå dejen ned og del den i 3 stykker. Rul hvert stykke til en cirkel. Del cirklen i 8 trekanter. Læg 1 spsk. æblegrød på hver trekant. Rul dejen sammen fra den brede ende mod spidsen og form det til horn.

Stil hornene på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl æblehornene med mælk og drys hasselnøddeflager over.

Bag hornene ved 200˚ C i ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.

Servering
Server Æblehorn som et mellemmåltid.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes