MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Øllebrød

Fremgangsmåde

Bræk rugbrødet i mindre stykker. Hæld vand og lys øl over. Lad blandingen stå i blød i mindst 30 min. Bring grøden i kog og lad den simre i ca. 20 min.

Rør jævnligt i grøden. Smag grøden til med sødemiddel.

Alternativ
Sæt rugbrødet i blød natten over. Vandmængden skal da reduceres til ca. 2 dl.

  • Morgenmad
  • Pr. person: Energi 550 kJ, Kulhydrat 28 g, Fedt 1 g, Kulhydrat pr. 100 g 11 g
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2½ skive rugbrød (ca. 100 g)
  • 3 dl vand
  • ½ fl. lys øl
  • sødemiddel efter smag

Fremgangsmåde

Bræk rugbrødet i mindre stykker. Hæld vand og lys øl over. Lad blandingen stå i blød i mindst 30 min. Bring grøden i kog og lad den simre i ca. 20 min.

Rør jævnligt i grøden. Smag grøden til med sødemiddel.

Alternativ
Sæt rugbrødet i blød natten over. Vandmængden skal da reduceres til ca. 2 dl.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes