MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kinapande

Fremgangsmåde

Steg kødet i halvdelen af fedtstoffet i 2-3 min. Tag det af, og hold det varmt.

Snit løget fint, eller skær det i helt tynde både.

Skær gulerødderne i tynde skiver eller i stave.

Snit spidskålen.

Svits grøntsagerne i resten af fedtstoffet i 2-3 min.

Tilsæt edamamebønner, soyasauce og krydderier, og lad retten småkoge i 2-3 min.

Kom kødet ved, og varm godt igennem.

Servering
Server kinapande med fuldkornsnudler eller -ris og evt. fuldkornsbrød.

Variation
Du kan anvende kalkunkød eller kyllingebryst i stedet for skinkekød.

Varier grøntsagerne efter årstiden f.eks. forårsløg, porre, blomkål, grønne bønner, fennikel, pastinak m.m. Ærter kan erstatte edamamebønner.

Du kan bruge fiskesauce eller østerssauce i stedet for soyasauce.

  • Varme retter
  • Pr. pers.: Energi 1050 kJ, Kulhydrat 16 g, Fedt 8 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 4 personer

Ingredienser

1 spsk. flydende fedtstof
350 g skinkekød i strimler eller tern
1 stort løg, evt. rødløg (ca. 210 g)
2 store gulerødder (ca. 290 g)
½ lille spidskål (ca. 280 g)
150 g edamamebønner uden bælg
2 spsk. soyasauce
1-2 tsk. fintreven frisk ingefær efter smag
salt, peber

Fremgangsmåde

Steg kødet i halvdelen af fedtstoffet i 2-3 min. Tag det af, og hold det varmt.

Snit løget fint, eller skær det i helt tynde både.

Skær gulerødderne i tynde skiver eller i stave.

Snit spidskålen.

Svits grøntsagerne i resten af fedtstoffet i 2-3 min.

Tilsæt edamamebønner, soyasauce og krydderier, og lad retten småkoge i 2-3 min.

Kom kødet ved, og varm godt igennem.

Servering
Server kinapande med fuldkornsnudler eller -ris og evt. fuldkornsbrød.

Variation
Du kan anvende kalkunkød eller kyllingebryst i stedet for skinkekød.

Varier grøntsagerne efter årstiden f.eks. forårsløg, porre, blomkål, grønne bønner, fennikel, pastinak m.m. Ærter kan erstatte edamamebønner.

Du kan bruge fiskesauce eller østerssauce i stedet for soyasauce.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes