MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Mød andre børn og unge

Har dit barn diabetes og sidder du med en masse spørgsmål, som ikke lige kan klares over telefonen er mail? Eller har du eller dit barn nogle udfordringer med diabetes i hverdagen, som I kunne have gavn af at drøfte med andre i samme situation?

Som medlem af Diabetesforeningen har du forskellige muligheder, hvor du kan kan finde hjælp og støtte eller møde andre familier med et barn med diabetes - både face-to-face og i den digitale verden.

Herunder finder du en række film om livet med diabetes:

Generationer mødes: Lærke og Flemming

Lærke på 11 år mødes med Flemming på 78 år og taler om livet med diabetes. Flemming har haft type 1-diabetes i 62 år, dvs. siden han var 16 år. Lærke er 12 år, og hun har haft type 1-diabetes i 7 år.

I første del bliver Lærke blandt andet klogere på, hvordan Flemming har håndteret at drikke alkohol [05:33]:
I anden del taler Lærke og Flemming om følgesygdomme, og om hvordan man eksempelvis kan være bange for at miste synet [02:37]:Se kortfilmen "Ramt af diabetes"

Mød Laura på 12 år, som har type 1-diabetes. Filmen berører nogle af de bekymringer og udfordringer, som mange forældre står med, når deres barn selv skal til at have kontrol over og ansvar for sin diabetes.

Vi takker Laura og hendes familie og dokumentarfilminstruktør Susanne Hansen for at stille filmen til rådighed. Filmen varer omkring 12 minutter.Se kortfilmen "En teenagers hverdag med type 1-diabetes"

Følg Esben på 12 år og en dag i hans liv med diabetes. Vi takker Esben og hans familie og JJ Kommunikation for at stille filmen til rådighed. Filmen varer omkring 4 minutter.Se kortfilmen "Jeg har sukkersyge - diabetes"

Hør Elisabeth på 9 år fortælle om sin diabetes. Hun viser, hvordan hun måler blodsukker, og hvordan hendes insulinpumpe virker. Vi takker Elisabeth og hendes familie for at stille filmen til rådighed. Filmen varer 7½ minutter.Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes