Unge Med Frisbees

Mød andre unge med diabetes 1

Når du er teenager eller ung med type 1-diabetes, kan det være rart at mødes med andre, der kender til din hverdag.

Der kan være meget at forholde sig til, når man har type 1-diabetes, som andre teenagere og unge ikke behøver tænke på. Derfor kan være rart at møde jævnaldrende, der selv ved, hvordan det er at have type 1-diabetes. Hvis du er medlem af Diabetesforeningen, kan du mødes med andre unge enten en-til-en eller i en gruppe.

Ung til ung mentorforløb (10-20 år)

Ung til ung mentorforløb til dig, der er mellem 10-20 år og har diabetes. Formålet med mentorordningerne er at hjælpe familier til en bedre hverdag med diabetes. Det er gratis at få en mentor, og mentorordningerne er åbne for alle. 

Se Mie og Majas historie:

Når du som ung får diabetes, er der ofte meget, du skal forholde dig til, og du går måske rundt med en masse spørgsmål og usikkerheder. Mange unge med diabetes finder det rart at tale med andre unge i samme situation, der kender til de svære tanker, følelser og oplevelser, der kan følge med et liv med diabetes.

I et ung til ung mentorforløb får du mulighed for at mødes og tale med en lidt ældre mentor, der selv har type 1-diabetes, og som i dag lever et godt liv med diabetes.

Idéer til, hvad du kan lave sammen med din mentor:

 • Tage på café og måle blodsukker
 • Dyrke sport eller spille spil
 • Tale om hvordan det er at have diabetes
 • Tale om fritidsinteresser og venner

Mere om ung-til-ung-mentorer

  Mere om ung-til-ung-mentorer
 • Hvem er mentorerne?

  + -

  Mentorerne er engagerede frivillige, der alle har erfaringer med et ungdomsliv med diabetes. Gennem uddannelse og sparring bliver de klædt på til:

  • At lytte til det, der fylder for dig
  • At hjælpe dig til at finde din vej til et bedre liv med diabetes
  • At støtte dig i at få overblik over egne styrker
  • At give dig tips og tricks til et godt ungdomsliv med diabetes
 • Online mentorer

  + -

  Du kan også mødes virtuelt f.eks. via Skype eller FaceTime med en diabetesmakker fra vores mentor-ordning. 

  Hvem kan få en virtuel diabetesmakker?

  Vi matcher dig og din mentor til et virtuelt forløb, hvor du som udgangspunkt taler med din makker hver 14. dag. Et forløb kan vare fra få uger og op til et halvt år.

 • Forløbet

  + -

  I et mentorforløb mødes du typisk med din mentor hver 14. dag i 4-6 måneder. Møderne vil vare et par timer alt efter dit behov, og det er op til dig og din mentor, hvordan I vil bruge tiden. Et mentorforløb vil typisk være bygget op af følgende fire trin:

  1. Kontakt via mail eller telefon
  2. Møde med aktivitetsleder og mentor
  3. Løbende møder med mentor fysisk eller via telefon (Forløb op til 6 måneder)
  4. Afsluttende møde med aktivitetsleder og mentor

  Det første møde

  Du møder din mentor første gang sammen med en frivillig aktivitetsleder. Her taler I om ønsker og forventninger til forløbet, og du kan stille alle de spørgsmål, du vil. Formålet med mødet er, at du lærer din mentor at kende, og at I sammen taler om, hvor længe jeres forløb skal vare, og hvordan I vil bruge tiden. Du er velkommen til at tage dine forældre med til mødet.

 • Få mere at vide eller tilmeld dig her

  + -

  Hvis du er nysgerrig på at høre mere, er du meget velkommen til at sende en mail til mentor@diabetes.dk eller ringe til os på telefon 66 12 90 06.

Ungegrupper - 18-30 år 

Hvad er en Ungegruppe?

Er du medlem af Diabetesforeningen og mellem 18 og 30 år? Så er du automatisk medlem af Ungegruppen i din region, og kan dermed deltage i Ungegruppens arrangementer. Ungegruppen arrangerer aktiviteter og netværk for unge med diabetes.

Hvad kan du bruge en Ungegruppe til?

Ungegruppen arrangerer en række arrangementer hvert år. Det kan f.eks. være caféaftener, foredrag og grillaftener. Udover arrangementerne etablerer Ungegrupperne også samarbejde med ambulatorier og sundhedscentre. 

Ønsker du netværk med andre unge?

Ungegruppen er til for dig, som gerne vil have et netværk med andre unge. Som ung med diabetes kan det være rart at mødes med andre unge, som står over for de samme problemstillinger som dig. Det kan f.eks. være fester, rejser, forældre, kærester eller bare livet som ung med diabetes.

Lyder det som noget for dig?

Diabetescamp - 13-17 år

Sportscamp - 11-15 år

Find ungegrupperne på Facebook