BLIV MEDLEM

Ny med diabetes 1

Som ny med type 1-diabetes vil du opleve, at der er meget nyt at lære. Behandlerne på diabetesambulatoriet vil give dig konkrete råd og viden om sygdommen, så du bliver i stand til at tage vare på dig selv. De vil blandt andet lære dig at måle blodsukker og tage insulin. Hjemme igen kan du søge information og rådgivning her på hjemmesiden.

På Diabetesforeningens hjemmeside kan du finde en masse information om diabetes, og om hvordan du bedst lever med en kronisk sygdom. 

Vi har samlet en række links og henvisninger for at støtte dig i din nye livssituation.

Hvor kan jeg læse mere om diabetes 1?

Hvem kan svare på mine spørgsmål om diabetes 1?

Hvor kan jeg udveksle erfaring og mødes med andre med diabetes 1?

Diagnosen påvirker mit humør - hvor får jeg hjælp?

Hvad kan jeg selv gøre?

Åbenhed om din diabetes

I Danmark er vi langt fremme med behandlingen af type 1-diabetes, og langt de fleste lever et godt og langt liv med diabetes 1. Fortæl din diabeteslæge og din diabetessygeplejerske om de ting, du gerne vil foretage dig, både nu og i fremtiden. Så kan de hjælpe dig med at få det til at ske. De har mange års erfaring med mennesker, der ligesom du har fået type 1-diabetes. Målet med behandlingen er, at du kan leve det liv, du helst vil.

Nogle siger, at det tager et år at blive fortrolig med den daglige håndtering af type 1-diabetes. Men selv mennesker, der har haft sygdommen i flere år, kan opleve, at deres blodsukker pludselig falder eller stiger kraftigt. Det er vigtigt, at du er åben omkring, hvordan et for højt eller et for lavt blodsukker kan påvirke dig. Familie, venner, kolleger, sportskammerater og andre, du er sammen med til daglig, vil gerne vide hvad de kan gøre, hvis du får brug for hjælp.

Læs mere om åbenhed

"Diabetes blev aldrig den ulykke, jeg troede, det var"

Journalist Bjarne Steensbeck fortæller om sit liv med diabetes.
Læs interviewet med Bjarne

"Tanken om at have et kronisk handicap var altså ikke fed"

Komiker Michael "MC" Christiansen fortæller om livet med diabetes.
Læs interviewet med Michael

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes