MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Ny med diabetes 1

Som ny med type 1-diabetes vil du opleve, at der er meget nyt at lære. Når du har fået diagnosen type 1-diabetes, vil du få konkret rådgivning fra behandlerne på dit diabetesambulatorium. Her vil du blandt andet blive undervist i at måle blodsukker, tage insulin og leve med diabetes.

Ungt par taler sammen
Det er vigtigt at have nogen at dele tanker og overvejelser med, når man er ny med diabetes 1

På Diabetesforeningens hjemmeside kan du finde en masse information om diabetes, og om hvordan du bedst lever med en kronisk sygdom. 

Vi har samlet en række links og henvisninger for at støtte dig i din nye livssituation.

Hvor kan jeg læse mere om diabetes 1?

Hvem kan svare på mine spørgsmål om diabetes 1?

Hvor kan jeg udveksle erfaring og mødes med andre med diabetes 1?

Diagnosen påvirker mit humør - hvor får jeg hjælp?

Hvad kan jeg selv gøre?

Åbenhed om din diabetes

I Danmark er vi langt fremme med behandlingen af type 1-diabetes, og langt de fleste lever et godt og langt liv med diabetes 1. Fortæl din diabeteslæge og din diabetessygeplejerske om de ting, du gerne vil foretage dig, både nu og i fremtiden. Så kan de hjælpe dig med at få det til at ske. De har mange års erfaring med mennesker, der ligesom du har fået type 1-diabetes. Målet med behandlingen er, at du kan leve det liv, du helst vil.

Nogle siger, at det tager et år at blive fortrolig med den daglige håndtering af type 1-diabetes. Men selv mennesker, der har haft sygdommen i flere år, kan opleve, at deres blodsukker pludselig falder eller stiger kraftigt. Det er vigtigt, at du er åben omkring, hvordan et for højt eller et for lavt blodsukker kan påvirke dig. Familie, venner, kolleger, sportskammerater og andre, du er sammen med til daglig, vil gerne vide hvad de kan gøre, hvis du får brug for hjælp.

Læs mere om åbenhed

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes