Pas Godt På Din Krop

Behandling af type 2-diabetes

Mad, motion og medicin er de knapper, der kan skrues på i behandlingen af type 2-diabetes.

Råd og vejledning
Åben

63 12 14 16

63 12 14 16

Når du har type 2-diabetes, står du selv for en stor del af behandlingen. Derfor er det væsentligt, at du er tryg med din diabetes og kender din krops symptomer. 

Type 2-diabetes kan behandles på mange måder. For nogle er det tilstrækkeligt at ændre livsstil. Andre får brug for forskellige former for medicin, der stabiliserer blodsukkeret. Nogle får også brug for insulin på et tidspunkt.

Målet for din behandling er, at blodsukker, blodtryk og kolesterol ligger på de niveauer, som du aftaler med din læge. Jo mere velreguleret, jo mere mindsker du risiko for følgesygdomme.

Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, men nogle kan blive medicin- og symptomfri ved at tabe sig i vægt og/eller gennem ændringer i kost og motion. Det er dog vigtigt at blive ved med at gå til diabeteskonsultation, selvom du bliver medicinfri, da blodsukkeret kan komme ud af balance igen.

Med tiden bliver du eksperten

Du er nemlig den nærmeste til at finde ud af, hvordan netop du fungerer bedst med din diabetes. To til fire gange om året bør du drøfte din behandling nøjere ved en konsultation hos din behandler, som i de fleste tilfælde er din praktiserende læge eller sygeplejersken i dit lægehus. Her kan du hente inspiration til en realistisk og sund balance.

Men bliver du i tvivl om noget eller opdager noget usædvanligt, som du ikke kan forstå, så bestil en ekstra tid. Der findes ingen dumme spørgsmål, og du er i din gode ret til at stille krav.

 

Motionskonsulent 2

Motion

Fysisk aktivitet er en af de knapper, du selv kan skrue på i behandlingen af diabetes. 

Læs mere om motion og diabetes

Fennikel, broccoli, løg, gulerod

Mad

Find inspiration og gode råd til en diabetesvenlig kost. 

Læs mere om diabetes og mad

Fødder på badevægt

Vægt

Hvis du vejer for meget, kan selv et mindre vægttab hjælpe til at forbedre dit blodsukkerniveau.

Læs mere om vægt og vægttab

Fakta

Vaccinationer

Når du har type 2-diabetes, er du i forhøjet risiko for at blive alvorligt syg, hvis du får influenza eller lungebetændelse. Du har ret til en årlig gratis influenzavaccination hos din læge eller på apoteket. I nogle tilfælde tilbydes også en gratis vaccination mod lungebetændelse (pneumokokvaccine).

Læs om vaccinationer

Husk at tage din medicin

Der findes mange forskellige typer medicin, der kan sænke blodsukkeret. Det er forskelligt fra person til person, hvilken medicin der virker bedst, og nogle gange skal man prøve sig frem. Tal med din behandler om, hvad der er bedst for dig.

Med tiden kan det også blive nødvendigt at skifte til en anden type medicin, fordi sygdommen hele tiden udvikler sig. Hvis du glemmer at tage din medicin, så vær ærlig og fortæl det til din behandler, så han eller hun ikke fejlagtigt tror, at der skal justeres på medicinen for at sænke blodsukkeret. Mange skal desuden have medicin for kolesterol og blodtryk, så det kan hurtigt blive til meget forskellig medicin. Tag eventuelt din medicin med til din behandler, så I sammen kan gennemgå, om du tager den rigtige medicin – og som du skal. 

image-text
Balancekort Forside

Balancekortet

Med Balancekortet ved hånden ved du altid, hvilke tal du skal holde øje med i din behandling.
App2 460X330

App til kulhydrattælling

Med vores gratis app, kan du let beregne det samlede indhold af kulhydrat i dit måltid.

Læs mere om appen "Diabetes og Kulhydrattælling"

1600X600px1

Få råd og vejledning

I hverdagen er det dig, der står med behandlingen. Tal med vores diætister, motionskonsulent eller sygeplejerske om det, der optager dig.

Ring 63 12 14 16

Ring 63 12 14 16