MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Arbejde og diabetes 2

Arbejde og type 2-diabetes er en kombination, der kan skabe udfordringer - helt fra valget af karriere til den almindelige arbejdsdag.

Kombinationen af arbejde og type 2-diabetes kan være vanskelig.

Tema: Hårdt arbejde

Temaet blev bragt i medlemsbladet maj 2015.

Læs temaet i medlemsbladet

Hvad kan jeg blive?

Selvom du har type 2-diabetes, kan du som alle andre vælge uddannelse og beskæftigelse efter evner og lyst. Det er vigtigt, at du ikke for tidligt afgrænser dig i dine uddannelsesplaner og jobmuligheder. Fokuser i stedet på, hvad du har lyst til, og hvilke muligheder du har inden for faget.

Kend din diabetes godt

Det er en fordel, at du kender din diabetes godt, før du træffer dit valg. Prøv at afdække, hvilke krav dit ønskejob stiller. Kan det forenes med din diabetes? Kontakt evt. en arbejdsplads og hør, om du kan komme i praktik. Eller find en person, der arbejder i en lignede stilling, som du kan tale med. På den måde kan du spørge ind til, hvilke krav der stilles i hverdagen.

Muligheder

Når du har type 2-diabetes, kan du opleve nogle forhindringer på nogle jobområder. Nedenfor kan du få et overblik over, hvilke muligheder du som diabetiker har inden for bestemte erhvervsområder i forhold til:

  • Muligheden for at få job, når du har diabetes
  • Mulighederne for at forblive i job, hvis du får diabetes

Vælg din behandlingsform for at se den tabel, der passer til din situation:

Insulinbehandling, GLP-1, DPP-IV

Tabletbehandling

Diætbehandling

Gode råd til når arbejdet giver problemer

Hvis du har vanskeligheder ved at klare dit arbejde pga. diabetes eller anden sygdom, er det vigtigt, at du ikke holder det for dig selv.
Læs de gode råd

Jeg satser på at holde det høje tempo

Hans Henrik Damgaard har travlt i sit arbejdsliv, men tager sig tid til at træne tre morgener hver uge. 15 år med type 2-diabetes har gjort ham bekymret for følgesygdomme.
Læs Hans Henriks historie

Læs mere om:

Nat- og skifteholdsarbejde

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes