Snacks
Øllebrødschips
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
225/95
kJ/kcal
Energi
10
g
Kulhydrat
0
g
Fedt
1
g
Protein
0
g
Frugt/grønt pr. person
18
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
2 skiver rugbrød, gerne uden kerner (ca. 100 g)
2 dl vand
Pynt
½ tsk. paprika, evt. røget, tørret oregano, ramsløg eller ¼ tsk. chiliflager
Sådan gør du
Kog rugbrød og vand til grød i ca. 5 min. ved svag varme. Rør imens. Sæt evt. blandingen i blød i 1-2 timer først, og kog så øllebrøden i ca. 3 min.
Du kan blende eller sigte grøden, hvis der er klumper i.
Smør øllebrøden helt tyndt ud på bagepapir, så det dækker hele pladen. Laget skal have samme tykkelse på hele pladen. Drys pynt på efter smag.
Bag øllebrøden ved 150° C i ca. 30 min. ved varmluft på midterste ovnrille, til chips-pladen er sprød. Afkøl på en rist, og bræk pladen i mindre stykker.
Servering
Server øllebrødschips som snack, evt. med dip eller salsa til.
Variation
Tilsæt 1 spsk. pesto efter smag til øllebrøden.
Opbevaring
Opbevar øllebrødschips i en lufttæt beholder.
Tip
Du kan lave dobbelt portion, når ovnen er i gang.