Ella, Kasper, Louis og Malene

Bliv frivillig i nye børnegrupper

Vil du gøre en forskel for børn, der har diabetes tæt inde på livet? Du har nu mulighed for at blive en del af et nyt projekt om børn, som er pårørende til et familiemedlem med diabetes. Ansøg inden den 17. marts 2024.

Vil du gøre en forskel for børn, der har diabetes tæt inde på livet?

Så bliv frivillig gruppeleder i et nyt projekt om børn og deres rolle som pårørende til et familiemedlem med diabetes. Tilbuddet er det første af sin slags, og gruppelederne er hjørnestenen i projektets mål om at give børnene plads til alt det, der kan fylde, når man er barn og pårørende til en forælder eller søskende med diabetes.

Du kan nu blive en del af stærkt team af frivillige, der alle ønsker at gøre en forskel for børn i en udsat position. Du skal være med til at lede og facilitere samtalegrupper, som skal være et trygt frirum for børn, der er pårørende til en alvorlig kronisk sygdom som diabetes.

Vi ved fra undersøgelser og fra kontakten med vores medlemmer, at børnene kan føle sig udenfor, oversete, bekymrede og frustrerede og at de indimellem tager et stort ansvar for diabetes og for deres familie generelt, som ikke altid er hensigtsmæssig for deres alder.

Du er med til at skabe et mødested, hvor der er plads til alle følelser og hvor børnene får rum til at åbne op for nogle af de ting, som de går alene med for at skåne familien. Via samtalegrupperne får børnene redskaber til at håndtere den skyggetilværelse, som det kan føles som at være i, når man lever sammen med en, der har diabetes.

Projektets helt klare mål er at komme ensomhed og mistrivsel til livs hos disse børn.

Børn Som Pårørendene 1920X1080

Som frivillig gruppeleder får du:

  • Mulighed for at blive en del af et nyt og efterspurgt tilbud, der gør en forskel for børn i en udsat position
  • Erfaring med at planlægge og facilitere gruppeforløb
  • Et stærkt fællesskab med frivillige og ansatte, der brænder for sagen
  • Støtte og supervision
  • Et kvalificeringskursus med overnatning og forplejning
  • Et gruppelederbevis
  • Dækket alle kørselsudgifter
  • Mulighed for at deltage på foreningens årlige frivilligdag i oktober med workshops og faglige inspirationsoplæg

Hvad skal du som gruppeleder i en af Diabetesforeningens børnegrupper for pårørende?

Som gruppeleder er du med til at skabe rammerne for og afvikle samtaleforløb for børn i alderen 8-14 år, der har en eller flere forældre eller søskende med diabetes.

På hvert møde i forløbet vil børnene blive mødt af tre frivillige gruppeledere til en snak om alt dét, der fylder for børnene af oplevelser, tanker og følelser som fx bekymringer, jalousi, vrede, ensomhed eller tristhed.

Alle møder bygges op om samme genkendelige struktur, så børnene hver gang præsenteres for små tryghedsskabende lege, snacks og øvelser, der giver mulighed for at gå i dybden med et særligt emne.

Det kunne eksempelvis være følelser, egne styrker og handlemuligheder

Samtalerne er ikke terapi, men de giver børnene mulighed for at få følgeskab fra andre børn i samme situation og at dele dét, der fylder for dem i et trygt og fortroligt rum med omsorgsfulde frivillige voksne.

Du får som gruppeleder rig mulighed for at sætte dit personlige aftryk på samtalegrupperne, da du sammen med dine med-gruppeledere selv kan bestemme og planlægge: ugedag, mad, lokation og vælger aktiviteter fra ide-kataloget.

Du ansøger via formualeren nederst på siden.

Hvor kan du blive gruppeleder?

Forløbene starter op i København, Odense og Århus i september. Hver gruppe består af op til ni børn, der mødes i alt fem gange i ca. to timer og vil i sin form være samtalegrupper.

Er det dig, vi leder efter?

For at blive frivillig gruppeleder skal du først og fremmest være et empatisk, tålmodigt og mødestabilt menneske, der har lyst til at samarbejde og skabe tillid, ro og struktur i en børnegruppe. Du skal kunne transportere dig let til enten Århus, Odense eller København og kunne afsætte et par timer hver 14. dag i en begrænset periode i efteråret 2024 fra september til november. Du skal desuden kunne deltage på et obligatorisk todages introkursus i Nyborg d. 4-5 maj 2024.

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du:

  • har kendskab til diabetes fx som pårørende, person med diabetes eller fagperson
  • har praktisk erfaring med at arbejde med børn og/eller børnefaglig baggrund
  • har erfaring med frivilligt arbejde.

Det vigtigste for os er, at du gerne vil gøre en forskel for børn som er pårørende.  

Fristen for ansøgning som frivillig til projektet er den 17. marts 2024, men der afholdes online-samtaler løbende. Du ansøger via formularen nederst på siden.

Vi glæder os til at starte tilbuddet op sammen med 12 frivillige gruppeledere!

Ansøg via formularen her

Du søger som frivillig gruppeleder via formularen nedenfor. Sæt kryds ud for projekt 'Børn som pårørende' når du udfylder formularen.

Du er også velkommen til at kontakte vores børne- og ungekonsulent, Ida Astrup Jørgensen på ida@diabetes.dk

Fristen for ansøgning som frivillig til projektet er den 17. marts 2024, men der afholdes online-samtaler løbende. Så tøv ikke med at sende din ansøgning allerede i dag – vi glæder os til at høre fra dig.

Skriv gerne kort om, hvad du gerne vil arbejde med som frivillig.

 

Ida

 

Ida Astrup Jørgensen

 

Mail: ida@diabetes.dk

Skriv til mig, hvis du har spørgsmål.

Donation2

Kort om projektet

Med projektet ’børn som pårørende’ ønsker vi i Diabetesforeningen at forebygge mistrivsel og ensomhed hos børn, der er pårørende til en med diabetes. Det kan være en søskende eller forældre.

Projektet består af frivilligledede samtalegrupper, der får supervision af en psykolog, der har særlig viden om børnegrupper og diabetes og Diabetesforeningens børne- og ungekonsulent.

Børn, der er pårørende, er en overset gruppe, og de befinder sig i en særlig sårbar position. Der findes i dag ingen tilbud eller relevant støtte til de tusindvis af børn, der hver dag lever tæt sammen med et nært familiemedlem med diabetes.

Dette er til trods for, at diabetes er en alvorlig og krævende sygdom, der fylder alle døgnets firetyve timer, og påvirker alle i familien.

Vi ved fra flere undersøgelser, at børn der vokser op i familier med sygdom, er i risiko for mistrivsel, stress og mentale udfordringer, der kan få vidtrækkende konsekvenser, hvis børnene ikke får den rette hjælp.

Vi kender også til problematikkerne fra vores rådgivningstjeneste i Diabetesforeningen, hvor vi gennem flere år har fået mange henvendelser fra børn, der tydeligt mærker diabetes indgriben i hverdagen.

Der er ikke tale om et terapiforløb, men om gruppemøder med kompetente voksne og andre børn, der befinder sig i lignende situation med diabetes i den nærmeste familie.

Nyhedsbrev2

FrivilligNyt

Bliv opdateret om seneste nyt, tilbud og kurser med nyhedsbrevet FrivilligNyt.

FrivilligNyt
Kalender

Gratis kurser

Deltag i gratis kurser kun for frivillige om relevante temaer. Kurserne varer typisk 2-3 timer.

Kurser
Fællesskaber

Frivilligpolitik

Få overblik over roller, ansvar og forpligtelser mellem frivillige og organisationen.

Frivilligpolitik
Værktøjskasse1

Værktøjer

Din nemme adgang til de vejledninger og skabeloner du skal bruge.

Værktøjskassen