Diabetesforeningen samles til digitalt repræsentantskabsmøde

Coronakrisen har fået Diabetesforeningen til at tænke nyt, og derfor holdes det ekstraordinære repræsentantskabsmøde udelukkende digitalt.

Repmøde2019afstemning
20. april 2020 | Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Repræsentantskabsmødet i Diabetesforeningen er hvert andet år en vigtig forsamling for flere end 100 delegerede fra lokalforeninger, regionsudvalg, familie- og ungegrupper. Her diskuteres det forgangne år, regnskab og budget godkendes og foreningsdemokratiet udfolder sig med valg til hovedbestyrelsen.

I år bliver repræsentantskabsmødet meget anderledes på grund af den alvorlige coronakrise, der forhindrer forsamlinger. Repræsentantskabet mødes nemlig i stedet digitalt over internettet.

- Diabetesforeningen er en forening med et stærkt demokrati. Vi skal kunne mødes og lægge kursen for foreningen uanset de begrænsninger, som coronakrisen giver, og derfor er jeg glad for, at vi kan gennemføre repræsentantskabsmødet på en ny, digital måde, fortæller Diabetesforeningens administrerende direktør Peer Steensbro.

Foregår over to uger

Mødet, der var planlagt til at foregå den 16. maj, kommer i stedet til at foregå fordelt over to uger  på en nyudviklet digital platform , hvor kun de delegerede har adgang. Her vil der blive delt diverse mødematerialer, videomaterialer, være debat og blive gennemført afstemninger frem til den 29. maj, hvor mødet afsluttes og afstemningsresultaterne offentliggøres.

På trods af de specielle omstændigheder vil der ikke blive ændret på de elementer, der kendes fra et almindeligt møde, hvor de delegerede fysisk er til stede.

- Jeg ser frem til repræsentantskabsmødet på den nye måde, som jeg håber kan blive lige så frugtbart, som vi kender det, når vi samles fysisk, siger Peer Steensbro.

Den administrerende direktør takker Kræftens Bekæmpelse for at have inspireret Diabetesforeningen til at give sig i kast med den nye digitale løsning og medicinalfirmaet Boehringer Ingelheim Danmark A/S for at træde til og sponsorere haste-udviklingen af den digitale løsning, der gør repræsentantskabsmødet muligt.

To formandskandidater

De delegerede på repræsentantskabsmødet skal vælge en ny formand for Diabetesforeningen, og der er to kandidater til posten. Det er Jørgen Andersen, som i øjeblikket er konstitueret formand, og Bent Schouw, formand for lokalforeningen i Syddjurs Kommune.