Diabetesforeningen er med i regeringens nye nationale Life Science Råd

Sundhed, patienter og forebyggelse skal i centrum, lyder det fra Diabetesforeningens administrerende direktør Claus Richter, der netop er blevet udnævnt til at være en del af regeringens nye nationale Life Science Råd.

Claus Richter
16. december 2021 | Af Benedicte Lorenzen bel@diabetes.dk

Der er er brug for at tænke ambitiøst på vegne af den danske sundhedssektor. Hvis vi i fremtiden lykkes med at opbygge et sundhedssystem, der har en patientbehandling i verdensklasse, vil det løfte tilværelsen for danskere med kroniske sygdomme, der kan glæde sig over en bedre behandling. Samtidig vil det skabe et globalt udstillingsvindue, hvor verden kan se, hvordan nye danske life science-løsninger forbedrer og redder liv.

I Diabetesforeningens ved vi, at type 2-diabetes er en af de hurtigst voksende kroniske sygdomme i Danmark, og herudover har vi de mange multisyge, der har udviklet alvorlige følgesygdomme som hjerteproblemer, nyresvigt og amputationer. Udover at skulle leve med en kronisk sygdom 24 timer i døgnet året rundt, mister mange mennesker med diabetes også deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

Patienten i centrum er ikke kun til fordel for personer med sygdomme, men også for forskningen, der kan blive langt mere nær og relevant ved at inddrage patienternes oplevelser. 

Derfor er vi i Diabetesforeningen glade for, at Regeringen har inviteret os og Lungeforeningen med i det nye Life Science Råd, som skal tage de første skridt i retning af en bedre overordnet plan for, hvordan vi kan håndtere kronikerområdet, og de udfordringer, som sundhedsvæsnet står overfor. En opgave, administrerende direktør Claus Richter glæder sig til at komme i gang med:

- Der har fra regeringens side været et ønske om, at de store kroniske sygdomme skal være repræsenteret, og jeg ser frem til at forbedre behandlingen af alle patienter og særligt sætte mennesker med kroniske sygdomme i centrum.

Patienten skal sættes i centrum 

Ifølge Diabetesforeningen er det afgørende, at der skabes et nært sundhedsvæsen, Her er det især vigtigt, at der sikres en bedre sammenhæng på tværs af sundhedsvæsenets sektorer, ligesom både patienter og pårørende har krav på bedre inddragelse i behandlingen. Ifølge Claus Richter vil det samtidig styrke både forskning og life science:

- Patienten i centrum er ikke kun til fordel for personer med sygdomme, men også for forskningen, der kan blive langt mere nær og relevant ved at inddrage patienternes oplevelser. På den måde er det patienternes fokus, der gennem forskningen sikrer, at dansk life science forbliver i verdensklasse i mange år frem, siger han.

Det vigtige arbejde begynder i januar 2022, hvor Det Nationale Life Science Råd samles første gang.

Læs også: Bredt flertal for life Science strategi 

Diabetesforeningen: Rigtigt med markant fokus på kronisk sygdom