Kendt forskningsleder er ny professor

Overlæge og forskningsleder Kirsten Nørgaard fra Steno Diabetes Center Copenhagen er fra nytår tiltrådt som professor i klinisk diabetesteknologi ved Institut for Klinisk Medicin, Københavns Universitet.

FL2019 Kirstennørgaard
13. januar 2021 | Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Kirsten Nørgaard har gennem en årrække markeret sig som en af de mest fremtrædende eksperter om brugen af teknologi i diabetesbehandlingen. Hun har modtaget flere priser for sin forskning blandt andet Niels Schwatz Sørensen Prisen 2019.

Ved siden af sin egen kliniske praksis og forskning er hun leder af en forskergruppe, som bringer nye erkendelser om brugen af teknologi i diabetesbehandlingen.

Senest modtog en af hendes unge medarbejdere, læge, post.doc Ajenthen G. Ranjan, Diabetesforeningens Forskningslegat 2019, og lige nu arbejder Kirsten Nørgaard blandt andet med udbredelsen af behandlingsprincippet time-in-range og studier af brug af sensorteknologi for personer med diabetes, der bliver indlagt på sygehuset.

Kirsten Nørgaard er samtidig et aktivt medlem af Diabetesrådet, som er Diabetesforeningens rådgivende forsamling af eksperter.