Bliv klogere på diabetesteknologi på diabetes.dk

Udstyr er for mange en fast del af livet med diabetes. Derfor lancerer Diabetesforeningen i dag en ny side på diabetes.dk med en gennemgang af de mest almindelige typer af diabetesudstyr til behandling af diabetes. Siden klæder dig på til at tage dialogen om diabetesteknologi med din behandler, så du kan få den optimale behandling.

Teknologi Collage
04. marts 2024 | Af Ninett Rohde Brandt nrb@diabetes.dk

Diabetesforeningen kæmper for et godt liv med diabetes. Det indebærer både kampen for at forebygge, at sygdommen udvikler sig, og for at løfte livskvaliteten for dem med diabetes inde på livet.

Diabetesteknologi er for mange en fast del af livet med diabetes, og udstyret kan have stor betydning for den enkeltes liv med diabetes.

– Diabetesudstyr kan have rigtig stor betydning for personer med diabetes, ikke kun for deres behandling, men også for deres livskvalitet. Udviklingen går stærkt på teknologiområdet, hvor nye eller opdaterede teknologier hele tiden rykker grænserne for både måling af blodsukker og dosering af insulin. Det er godt, fordi de mange forskellige typer af diabetesudstyr giver hver enkelt person med diabetes mulighed for at tilpasse deres behandling efter lige præcis deres behov, siger Tanja Thybo, forskningschef i Diabetesforeningen.

Mennesker med diabetes er deres egen primære behandler, og det gør, at mange har en stor interesse i viden om diabetesteknologi. Derfor lancerer Diabetesforeningen i dag en ny side på diabetes.dk med en gennemgang af de mest almindelige typer af diabetesudstyr til behandling af diabetes, samt information om rettigheder og muligheden for at få adgang til de forskellige typer udstyr.

– Udviklingen på teknologiområdet gør, at der i dag findes en lang række forskellige typer af diabetesudstyr, og det kan være svært at danne sig et ordentligt overblik over mulighederne. Med siden om diabetesteknologi på diabetes.dk håber vi, at vi kan gøre det lettere at få et overblik over de teknologiske behandlingsmuligheder, så man kan blive klædt på til at tage dialogen om diabetesteknologi med sin behandler og få den optimale behandling.

Diabetesforeningen følger løbende med i udviklingen indenfor teknologi og diabetesbehandling. Blandt andet på diabetesforskningskonferencen ATTD, hvor repræsentanter fra Diabetesforeningen deltager. Følg med på diabetes.dk og foreningens sociale medier for opdateringer og nyheder fra konferencen.

Teknologi Collage

Få overblik over forskellige typer diabetesteknologi

Udstyr er for mange en fast del af livet med diabetes. Udviklingen går stærkt på teknologiområdet, og det er helt individuelt, hvilket udstyr der passer bedst til dig.

Få en gennemgang af de mest almindelige typer af diabetesudstyr på den nye side om diabetesteknologi her