Tjen penge til fælleskassen og støt diabeteskampen

Diabetesforeningens forårslotteri er i fuld gang. Hvert år deltager 10.000 børn for skoleklasser, sportsklubber og foreninger. De sælger skrabelodder og er med til at tjene penge til fælleskassen – og støtter samtidig børn med diabetes og deres familier. Nu kan du være med.

Huxi 050
20. marts 2024 | Af Oliver Gohr ogo@diabetes.dk

9-årige Huxi fik sidste år konstateret type 1-diabetes.

Han er blot et af de otte børn om ugen, der får konstateret sygdommen. En melding, der giver en enormt stor usikkerhed og utryghed for både barn og forældre. Huxi pryder forsiden af dette års skrabelod for at sætte fokus på netop det.

– Huxi og hans familie har levet et mere krævende og bekymringsfuldt liv i et år efter den chokerende melding om Huxis type 1-diabetes. Det er et liv med helt nye hensyn og psykiske belastninger, når man skal forholde sig til en sygdom som diabetes. Det er en hård kamp, der kan ramme alle, men ved hjælp af lotteriet kan andre melde sig ind i kampen for at sikre det bedst mulige liv med diabetes. Jo flere penge, vi indsamler i lotteriet, desto bedre kan vi hjælpe børnefamilierne med at få et bedre liv med diabetes, siger Sebastian Erbo Hoffmann, Chef for Strategi og Forretning i Diabetesforeningen.

Overskuddet fra skrabelodssalget går til rådgivning af børnefamilier, netværk og kurser samt forskning, oplysning og forebyggelse af diabetes. Men det er ikke alt.

Skrabelodssalget giver samtidig mulighed for at tjene penge til egne formål. For hvert skrabelod, man sælger – et skrabelod koster 40 kroner – kan man nemlig putte 16 kroner i egen lomme. Dette benyttede Brejninggaard Efterskole sig af og tjente over 30.000 kroner.

– Takket være deres store indsats i lotteriet tjente nogle af skolens idrætselever over 30.000 kroner, som de brugte på opvisningsdragter med logo og holdtryk samt ekstraaktiviteter på en tur til Italien. Andre unge i Danmark bruger indtjeningen på blandt andet ryste-sammen-ture, fællesspisning og hjælpearbejde i udlandet. Derudover hører vi, at de har haft nogle hyggelige timer sammen, når de har været ude at sælge, og vi er taknemlige for, at de på den måde er med til at støtte diabeteskampen, siger Sebastian Erbo Hoffmann.

Kom nemt og hurtigt i gang. Tilmeldingen er åben på www.diabetes.dk/lotteri og tlf. 63 12 90 17.

Salgsperioden er begyndt – og varer frem til den 28. juni.

image-text
FORÅRSLOTTERI 2024 Huxi

Vær med i lotteriet

Hvert år går børn og unge fra klubber og skoler på gaden for at sælge skrabelodder og tjene til det, de drømmer om. Samtidig støtter de børn som Huxi. Sælgerne tjener selv hele 16 kr. pr. lod.

Bil, drømmerejse og ferieophold på højkant

I Forårslotteriet 2024 er der mere end 7.000 gevinster på lodderne til en samlet værdi af over 1,1 mio. kroner. Hovedgevinsten er en Toyota YARIS Hybrid. Derudover kan man vinde en drømmerejse til en værdi á 50.000 kroner fra Apollo Rejser, ferieophold fra Sol Strand, et års forbrug af frugt og grønt fra Aarstiderne og mange andre gode gevinster.

Læs mere

Mød Huxi: Børn med diabetes skal have nogle at spejle sig i

Praktiske oplysninger om lotteriet