MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Til studerende

Henvendelse til Diabetesforeningen

Diabetesforeningen får mange henvendelser fra studerende. Vi forsøger at hjælpe med fakta omkring diabetes, men vi har som udgangspunkt ikke ressourcer til at stille op til interviews eller finde cases.

Du kan finde mange oplysninger her på hjemmesiden. Nedenfor har vi listet de emner og spørgsmål, som studerende oftest henvender sig om:

Litteratur og materialer om diabetes

Få inspiration og information til dit projekt under punktet Fagfolk på vores hjemmeside. Her kan du finde litteratur og materialer til brug for fagfolk. 

Find Diabetesforeningens projekter og undersøgelser her

Find undervisningsmaterialer og pjecer her

Diabetes i tal – udviklingen af diabetes i Danmark og på verdensplan

I Diabetesforeningen følger vi nøje udviklingen af diabetes i Danmark og på verdensplan. Vi opdaterer løbende tallene på disse sider, så du kan følge med i udviklingen.

Læs mere om diabetes i tal

Årsager til og behandling af type 1- og type 2-diabetes

Læs mere om årsager og behandling af både type 1- og type 2-diabetes på vores faktasider omkring diabetes.

Fakta om type 1 diabetes – klik her

Fakta om type 2 diabetes – klik her

Kost og motion

Forskning, viden og generelle anbefalinger i forhold til kost og motion kan du læse om under punktet ”Mad og fysisk aktivitet” for hhv. type 1- og type 2 diabetes:

Læs mere om mad og fysisk aktivitet - type 1 diabetes

Læs mere om mad og fysisk aktivitet - type 2 diabetes

Du kan også benytte søgefunktionen øverst til højre på vores hjemmeside, hvis du søger svar på noget specifikt. Finder du ikke svar her, kan du tage kontakt til vores diætister eller motionskonsulent.

Stil spørgsmål til eksperterne

Sociale og juridiske forhold

Har du spørgsmål til de sociale aspekter, der knytter sig til et liv med diabetes (f.eks. betaling af medicin og hjælpemidler), kan du rette henvendelse til vores socialrådgiver. 

Spørg socialrådgiveren

Spørgsmål om juridiske aspekter, der er knyttet til et liv med diabetes (f.eks. forsikring, patientrettigheder og patientklager), kan du stille til vores jurister.

Spørg juristen

Diabetes og økonomi - hvad koster diabetes det danske samfund?

Diabetes koster det danske samfund 86 mio. kr. om dagen. De nyeste tal viser, at der på årlig basis bliver brugt ca. 31,5 mia. (86*365) i direkte og indirekte udgifter.

Læs om mere om diabetes og økonomi

Oplysninger om vores medlemmer

Vi formidler ikke kontakt til cases eller grupper af patienter. Du kan forsøge at finde cases via forskellige kanaler: i nærmiljøet, nogen der kender nogen, via Diabetesforeningens lokalforeninger, praktiserende læge, sundhedscentre, ambulatorier etc.

Se oversigten over Diabetesforeningens lokalforeninger her

Ønske om interview

Af ressourcemæssige årsager er det ikke muligt for os at indgå i samtlige interviews, og vi er derfor nødsaget til at prioritere. For at kunne gøre dette har vi behov for en interviewguide, så vi kan henvise til rette vedkommende.

Ofte kan mange spørgsmål besvares ved at læse her på vores hjemmeside, og vi vil derfor opfordre dig til at bruge søgefunktionen øverst til højre på hjemmesiden. 

Hvis ikke du finder svar på dit spørgsmål, er du velkommen til at rette henvendelse til studerende@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes