Roskilde KFUM's Boldklub Årgang 2007 – Hold På Træningslejr I Tyrkiet 2020 Web

Fodboldhold samlede ind til fælleskassen

Sidste efterår solgte spillerne fra årgang 2007 i Roskilde KFUMs Boldklub lodder til Diabetesforeningens skrabelotteri. De tjente 14.000 kr. til klubkassen, som går til sociale arrangementer og en fremtidig træningslejr i udlandet.

God fodbold og hyggeligt samvær er fælles mål i Roskilde KFUMs Boldklub. Og spillerne fra årgang 2007 har ikke kun øje for bolden. Drengene kommer også glad ind i kampen, når der skal tjenes penge til fælleskassen.

I efteråret solgte de, for andet år i træk, skrabelodder for Diabetesforeningen for at tjene penge til klubaktiviteter og den årlige træningslejr i Tyrkiet, når det igen bliver muligt at rejse.

– Vi håber, at holdet kan tage af sted senere på året. Men lige så snart vi igen må samles flere, bruger vi nogle af pengene på en hyggelig computerspilsaften for drengene med pizza og FIFA-turnering. Fælleskassens penge går også til vores mange sociale arrangementer, der styrker sammenholdet, fortæller Mette Søndergaard, koordinator for skrabelodssalget og mor til en af spillerne.

I Roskilde KFUM’s Boldklub lærer spillerne at stå sammen og tage ansvar, også uden for grønsværen.

De skal selv bidrage til fælleskassen for at kunne tage del i de sociale arrangementer. Derfor deltog hele holdet i skrabelodssalget, som spillerne brugte som en god anledning til at ses i fritiden.

Roskilde KFUM's Boldklub Årgang 2007 – Hele Årgangen Web
Hele Roskilde KFUMs Boldklubs årgang 2007

– Drengene er gode til at lave aftaler indbyrdes om at gå ud at sælge sammen en fredag eller i weekenden. Og der går lidt sport i, hvor mange lodder de kan få solgt. Mest effektivt var det at stille sig foran det lokale supermarked, som min egen søn gjorde, siger Mette Søndergaard.

Med i alt 1000 solgte lodder støttede spillerne diabetessagen med 16.000 kr. Skrabelodssalgets dobbelte formål har stor betydning for både klub og købere, fortæller Mette Søndergaard:

– Det er supernemt at sælge lodderne, for folk kan godt lide, at de både støtter os og diabetessagen, når de køber dem. Og så er det flot, at vi får 14 kroner for hvert lod, vi sælger. Det giver god økonomi for klubben. Samtidig betyder salget, at drengene er blevet mere opmærksomme på, hvad diabetes er, og hvordan støtten og deres fælles indsats gør en forskel for børn med diabetes.

Børn og lodder efterårslotteri 2022

Tilmeld skrabelotteriet

Deltag i Diabetesforeningens skrabelotteri som koordinator for en klub, forening eller skole eller som privatsælger.