Torsted Håndboldklubs U-13-piger

Håndboldpiger fik nye klubdragter

I efteråret solgte U13-pigerne fra Torsted Håndboldklub skrabelodder for Diabetesforeningen for at få råd til nye klubdragter. De tjente 11.928 kr. og støttede en god sag, som et par af spillerne har tæt inde på livet.

Håndbold kræver lynhurtige reaktioner, så for U13-spillerne fra Torsted Håndboldklub er der et splitsekund fra tanke til handling. Også når der skal skaffes penge til fællesudgifter på den store årgang med spillere fordelt på flere hold. For at få råd til nyt udstyr har U13 før tjent penge ved salg af skrabelodder for Diabetesforeningen. I efteråret manglede de penge til nyt spillertøj og greb straks muligheden for at sikre et solidt tilskud gennem skrabelodssalg.

– Det er dyrt at anskaffe spillertøj og træningsdragter til pigerne, så derfor er det fedt, at de selv bidrager ved at sælge lodder. Spillerne har fået deres fine, nye klubdragter. Det ser godt ud til kamp, at de spiller i ens tøj med Torsteds farver, klubnavn og eget navn på, fortæller Gitte Jørgensen. Hun er mor til en af U13-pigerne og koordinator for deres skrabelodssalg.

Hver især fik spillerne 20 lodder, som de solgte til naboer, familie og venner og ved at stå foran de lokale supermarkeder, REMA 1000 og Føtex, i Torsted.

– De fleste gik sammen i mindre grupper og solgte lodderne. Min egen datter stemte dørklokker på vores vej og stod ved REMA 1000 sammen med nogle veninder, hvor de fik dem solgt ret hurtigt. Pigerne er engagerede, og de fleste vil gerne købe, så det gik fint med salget, siger Gitte Jørgensen.

Deres fælles indsats betød, at U13-spillerne fik solgt 852 lodder. Samtidig med indtjeningen til de nye klubdragter støttede pigerne derfor diabetessagen med 13.632 kr. Og det har personlig betydning for spillerne, fortæller Gitte Jørgensen:

– Et par af pigerne på årgangen har type 1-diabetes. Det er vigtigt for dem, at de er med til at støtte diabetessagen, og en af dem har også solgt lodder privat. Skrabelodssalget er en god måde at samle ekstra penge ind på og samtidig støtte et godt formål.

Børn og lodder efterårslotteri 2022

Tilmeld skrabelotteriet

Deltag i Diabetesforeningens skrabelotteri som koordinator for en klub, forening eller skole eller som privatsælger.