Der er gode penge at tjene ved skrabelodssalg for Diabetesforeningen. Det ved Silkeborgs humanitære forening Kembujeh School Friends, der bekæmper ungdomsarbejdsløshed i lokalområdet Kembujeh i Gambia ved at sponsere fattige børn og unges uddannelse. Blandt andet på en teknisk skole foreningen har bygget. Gennem årene er det blevet til mere end 1400 sponsoraftaler. De seneste fire år med støtte fra indtjeningen ved skrabelodssalg i Diabetesforeningens halvårlige lotterier.
I foråret var foreningens medlemmer igen på gaden for at sælge Diabetesforeningens skrabelodder, så endnu flere børn og unge kan få læring for livet og en vej ud af fattigdommen.
– Vi deltager to gange årligt i skrabelodssalget og tjener hver gang 7.000 kr. De 14.000 kr. kan dække 23 børns skolegang i et år i grundskole eller 14 elever på vores tekniske skole, Skills Center, i et år, fortæller Anne Marie Hegelund, formand i Kembujeh School Friends.
Som koordinator for foreningens skrabelodssalg har hun solgt Diabetesforeningens lodder i samtlige fire år. Og hendes gode erfaring fornægter sig ikke.
– Silkeborg er et stort nærområde, så jeg deler altid byen op i to dele. Den ene tager vi i forårssæsonen, den anden om efteråret, så vi ikke kommer de samme steder to gange på et år. Og så har vi et princip om aldrig at stemme dørklokker efter kl. 18, siger Anne Marie Hegelund.
Med 500 solgte lodder støttede Kembujeh School Friends i foråret diabetessagen med 8000 kr. At deres salg hjælper børn både ude og hjemme giver god mening, fortæller Anne Marie Hegelund:
– Der er et fint sammenfald mellem Diabetesforeningens arbejde og vores. Vi synes Diabetesforeningen udfører et stort og vigtigt arbejde, ikke kun for børnene, men også bredt set. Skrabelodssalget er en fin måde at samle ind til begge dele, og så er der også et tredje godt formål: at vi med salget får sund, daglig motion. Jeg går ca. 6 km hver dag, jeg sælger, og får samtidig nydt vejret og haverne, der står så flot.