Foxy Evolution Web

Skrabelodssalg sendte cheerleadere til international konkurrence

Juniorholdet hos Foxy Cheerleaders, Gladsaxe, solgte lodder til Diabetesforeningens Efterårslotteri og tjente 14.000 kroner. Pengene gik til deres deltagelse i Nordic All Level Championship 2019 i Sverige.

Springgymnastik, dans og akrobatik er alle vigtige elementer i sportsgrenen cheerleading. Men Foxy Evolution-holdets 16 piger i alderen 12-15 år har også talent for at sælge skrabelodder. Forrige efterår solgte de hele 1000 lodder for Diabetesforeningen og tjente dermed 14.000 kroner, som gik til deltagelse i deres første konkurrence i udlandet: Nordic All Level Championship 2019 i Göteborg.

– Pigerne havde en rigtig hyggelig tur til Sverige, hvor de fik en flot fjerdeplads i konkurrencen, fortæller Ulla Døj, hjælpetræner og mor til en af pigerne på holdet. Hun stod for at koordinere skrabelodssalget.

For det koster at konkurrere på højt niveau, og pigerne skulle selv betale for mad og transport. Derfor måtte de sammen med deres forældre lægge hovederne i blød for at finde på en måde at gøre turen billigere, så alle havde råd til at deltage:

– Min datter, Silje, har type 1-diabetes, og jeg foreslog derfor, at de skulle sælge lodder fra Diabetesforeningen og støtte børn med diabetes, fortæller Ulla Døj.

– Skrabelodssalget er en god måde at tjene penge på, for det er nemmere at sælge noget, hvor der er gevinster på spil. Folk har taget godt imod pigerne, så det har været en meget positiv oplevelse. Sammenholdet er supergodt, og Silje kan godt lide at fortælle om livet som ung og idrætsudøver med type 1-diabetes og forklare, at det ikke er en livsstilssygdom, siger Ulla Døj.

Udover at samle penge ind til turen, har holdet bidraget med 16.000 kroner til diabetessagen.

– Det er oplagt for os at vælge Diabetesforeningens skrabelotteri, for Silje og jeg har haft stor glæde af foreningen og ved, at pengene går til et rigtig godt formål. Som forældre får man jo et chok, når ens barn får konstateret type 1-diabetes, specielt i vores tilfælde fordi vi ikke har andre med diabetes i familien. Derfor var det en kæmpe hjælp med alle Diabetesforeningens tiltag, især netværksgrupperne så vi ikke stod alene med sygdommen. Der har hele tiden været et sted, vi kunne få viden, støtte og netværk, siger Ulla Døj.

Foxy Evolution deltager også fremover i skrabelodssalget:

– Vi vil gerne støtte op om, at holdet deltager i konkurrencer. Men der er altid ekstra udgifter. Vi overvejer også at samle ind til en weekendworkshop, som alle pigerne i klubben kan få glæde af, fortæller Ulla Døj.

Børn og lodder efterårslotteri 2022

Tilmeld skrabelotteriet

Deltag i Diabetesforeningens skrabelotteri som koordinator for en klub, forening eller skole eller som privatsælger.