Spejdere, Niels Ebbesens Gruppe

Skrabelodssalg sendte spejdere på juletur

Spejderne fra Niels Ebbesens Gruppe i Randers solgte skrabelodder til Diabetesforeningens Efterårslotteri. Indtjeningen gik til gruppens årlige juletur på Djursland.

Engagementet og samarbejdet er i højsædet hos spejderne fra Niels Ebbesens Gruppe. For andet år i træk fik diabetessagen derfor gavn af deres ihærdige indsats og støtte, da gruppens mere end 50 spejdere i alderen 6-12 år skulle tjene penge til at tage på deres årlige weekendophold i julen. De solgte i alt 440 skrabelodder for Diabetesforeningen og tjente 6.160 kroner.

– Pengene gik til busturen for hele gruppen. Turen er vigtig for børnene, for det skaber fællesskab at rejse sammen, fortæller Alex Weinreich, bestyrelsesformand og far til en af spejderne.

Fællesskabet blev på bedste spejdermanér brugt til omhyggeligt at organisere og gennemføre skrabelodssalget i samarbejde med spejdernes forældre:

– Vi samlede en god håndfuld forældre til hvert af vores to møder i de forskellige aldersgrupper. De planlagde og gik med på ruterne i lokalområdet. Og børnene fik ”benzin” med på vejen i form af juice og pebernødder, så det blev ekstra hyggeligt, fortæller Alex Weinreich.

Ud over at tjene penge til juleturen bidrog spejderne med 7.040 kroner til diabetessagen. Og de har god erfaring med skrabelodssalget:

– Diabetesforeningen har stor troværdighed, så lodderne er nemme at sælge. Det er god forretning for os og giver penge på bundlinjen i gruppen, siger Alex Weinreich.

Børn og lodder efterårslotteri 2022

Tilmeld skrabelotteriet

Deltag i Diabetesforeningens skrabelotteri som koordinator for en klub, forening eller skole eller som privatsælger.