Hest, Menja, Velling NaturRideskole

Skrabelodssalg skaffede ny pony til rideskole

Eleverne på Velling NaturRideskole tjente 21.000 kr. ved at sælge 1500 skrabelodder til Diabetesforeningens Efterårslotteri. Indtjeningen gik til købet af ponyen Menja. Hun får snart selskab af endnu en pony, for eleverne har lige gentaget succesen.

På Velling NaturRideskole er der højt til loftet i mere end én forstand. Der er plads til alle, uanset alder og niveau, og fokus på hygge og samvær med masser af udflugter i naturskønne omgivelser. Da den populære rideskole skulle anskaffe endnu en pony, bakkede 25 af dens elever i alderen 5-14 år op ved at tage initiativ til at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen.

Pengene brugte de til at købe islænderhoppen Menja.

– Menja er en meget sød og rolig pony. Og resten af pengene brugte vores ridelærer på fantastisk Pony Games-materiale, som bruges til balance- og koordineringsøvelser, der styrker samarbejdet mellem rytter og hest rigtig meget, fortæller Ellen Tang, koordinator for skrabelodssalget og mor til en af eleverne.

– For at de mindste børn kunne følge med i, hvor langt vi kom med indsamlingen, klippede vi en hesteplakat i 20 stykker. Hver gang vi tjente 1.000 kroner, satte vi en af delene på en planche, vi havde hængt op i hestestalden. Det gav eleverne megameget blod på tanden, siger Ellen Tang.

Skrabelodssalget foregik blandt andet ved at gå fra dør til dør i pigernes lokalområde.

Velling Naturrideskole Sælgere
Alfrida, Sofia og Jennifer solgte lodder i den lokale Kvickly.

– Vi havde afmærket forskellige veje og ruter og spredt os lidt uden for bygrænsen. Nogle af pigerne stod iført ridetøj og med kæpheste foran vores lokale Kvickly. Lodderne har været nemme at sælge, for folk tager godt imod pigerne og vil gerne støtte Diabetesforeningen. På 13 dage tjente vi 13.000 kroner. Det betød, at vi hver dag kunne sætte endnu en del af hesteplakaten på planchen. Det har været en superfed oplevelse, for man har virkelig kunnet mærke, at det har skabt et godt sammenhold, siger Ellen Tang.

Udover at tjene penge til købet af Menja har rideskoleelevernes salg bidraget med hele 24.000 kroner til diabetessagen. Og det gode formål har stor betydning for Velling NaturRideskole.

– Vi har et par elever med diabetes. Diabetessagen er relevant for rigtig mange mennesker, så det vil vi gerne støtte op om, siger Ellen Tang.

Nu får Menja og rideskolens otte andre heste selskab af endnu en pony, for de myreflittige elever har ikke alene gentaget succesen fra sidste år: De har slået ny rekord ved på kun tre uger at sælge 1500 lodder til Diabetesforeningens Jubilæumslotteri.

Børn og lodder efterårslotteri 2022

Tilmeld skrabelotteriet

Deltag i Diabetesforeningens skrabelotteri som koordinator for en klub, forening eller skole eller som privatsælger.