Ryttere, Sønderborg Sportsrideklub

Skrabelodssalg skaffer nyt udstyr til ponyer

I Sønderborg Sportsrideklub solgte børnene fra elevskolen 400 skrabelodder til Diabetesforeningens Efterårslotteri. Indtjeningen på 5.600 kroner går til nyt udstyr til ponyerne.

Sønderborg Sportsrideklub er i rivende udvikling og har mange udgifter, som elevskolens børn samler ind til ved at sælge skrabelodder for Diabetesforeningen.

– Ponyerne skal have nyt udstyr såsom sadler, hovedtøj, dækkener og underlag. Vores gamle rideklub gik konkurs for to år siden, så vi er meget interesserede i at tjene penge, hvor vi kan, så den nye klub kan fortsætte med at eksistere. Vi har gode sponsorer, men det er en dyr sport, fortæller Hanne Holk, koordinator for skrabelodssalget og mor til en af pigerne på elevskolen.

Derfor har de mange ryttere i alderen 8 til 16 år deltaget i skrabelodssalget de seneste par år.

– Skrabelodssalget er en god måde at tjene penge til vores ponyer, hvor eleverne selv står for opgaven og dermed tager ansvar. De yngste kan ikke hjælpe til med så meget af arbejdet i rideklubben. Men lige præcis at sælge lodder, det kan de godt gøre. Det foregik mest ved dørsalg og har været en positiv oplevelse. Vi fordelte lodderne blandt eleverne, så det var overskueligt for alle at få dem solgt, siger Hanne Holk.

I alt fik eleverne solgt 400 lodder og dermed støttet diabetessagen med 6.400 kroner. Og det har stor betydning for sportsrideklubben, fortæller Hanne Holk:

– Det er sjovere at sælge skrabelodder, der går til et godt formål, alle kan sætte sig ind i, samtidig med at vi tjener gode penge.

Rideklubben har allerede andre fremtidige formål for øje.

– Vi vil gerne have gode heste til vores elever og er i konstant opsparing til en ny pony. Vi har syv, men de kan ikke holde til for mange timers ridning og skal derfor aflastes, så de fortsat kan have det godt, siger Hanne Holk.

Børn og lodder efterårslotteri 2022

Tilmeld skrabelotteriet

Deltag i Diabetesforeningens skrabelotteri som koordinator for en klub, forening eller skole eller som privatsælger.