Suppe gør det enkelt at få masser af grøntsager
Hvis du synes, det kan være svært at få nok grøntsager, er suppe en god ret. De fleste oplever, at det er nemmere at spise flere grøntsager, når de er kogte og evt. også blendede.
I supper kan du bruge grove grøntsager som f.eks. porrer, løg, gulerødder, selleri, pastinak eller persillerod og hvidkål eller anden kål. De er fyldt med gode vitaminer og har et højt indhold af kostfibre. Bælgfrugter som linser og bønner er også gode at komme i suppen. De mætter og giver smag.
Suppe er også en god måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen sidst på ugen. De fleste grøntsager, friske og frosne, kan anvendes i en suppe.
Suppe kan også være billig mad
Når du bruger årstidens grøntsager, kan suppe være meget billig mad. Hvis du har en rest kylling, kartofler, ris, pasta eller andet, kan du bruge det som fyld i din suppe.
Færdiglavet suppe
Nogle dage kan man have brug for at lave aftensmad i en fart, og her kan færdiglavede supper være en stor hjælp. Du kan med fordel gå efter færdiglavede supper med Nøglehulsmærket eller med et fedtindhold på højst 5 g per 100 ml, og tilsæt gerne ekstra grøntsager.