Cremet vintersuppe med chorizo

Suppe

Når kulden bider i kinderne, er det dejligt med en portion suppe at varme sig på. Suppe kan både være et valg til de dage, hvor det skal gå hurtigt og til de dage, hvor du har god tid. Du kan lave suppe til flere dage og fryse den ned i mindre portioner, så du har nem og sund mad til en anden dag.

Suppe gør det enkelt at få masser af grøntsager

Hvis du synes, det kan være svært at få nok grøntsager, er suppe en god ret. De fleste oplever, at det er nemmere at spise flere grøntsager, når de er kogte og evt. også blendede.

I supper kan du bruge grove grøntsager som f.eks. porrer, løg, gulerødder, selleri, pastinak eller persillerod og hvidkål eller anden kål. De er fyldt med gode vitaminer og har et højt indhold af kostfibre. Bælgfrugter som linser og bønner er også gode at komme i suppen. De mætter og giver smag.

Suppe er også en god måde at få ryddet ud i grøntsagsskuffen sidst på ugen. De fleste grøntsager, friske og frosne, kan anvendes i en suppe.

Suppe kan også være billig mad

Når du bruger årstidens grøntsager, kan suppe være meget billig mad. Hvis du har en rest kylling, kartofler, ris, pasta eller andet, kan du bruge det som fyld i din suppe.

Færdiglavet suppe

Nogle dage kan man have brug for at lave aftensmad i en fart, og her kan færdiglavede supper være en stor hjælp. Du kan med fordel gå efter færdiglavede supper med Nøglehulsmærket eller med et fedtindhold på højst 5 g per 100 ml, og tilsæt gerne ekstra grøntsager.