Tomatketchup

Tilbehør, Sovse og dressinger

Tomatketchup

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. spsk. (ca. 15 g)

30/10

kJ/kcal

Energi

2

g

Kulhydrat

0

g

Fedt

0

g

Protein

20

g

Frugt/grønt pr. person

8

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

Ca. 7 dl

1 løg (ca. 100 g)
1 tsk. flydende fedtstof
1-2 gulerødder (ca. 100 g)
6-7 tomater, gerne meget modne (ca. 500 g)
1 æble (ca. 110 g)
1 spsk. sukker
1 spsk. vand
1 spsk. æbleeddike
½ tsk. salt
peber

Sådan gør du

Skær løget i mindre stykker, og svits det let i fedtstoffet. Skær gulerødder, tomater og æble i mindre stykker, og tilsæt dem. Kom sukker, vand og eddike i, og lad blandingen koge ved svag varme og med låg i 45-60 min. Rør i det et par gange.

Blend blandingen, til den er jævn. Smag den til.

Kom ketchuppen på rene, skoldede flasker eller glas.

Servering

Server den hjemmelavede ketchup som tilbehør til ovnstegte kartofler, stegt kød m.m.

Opbevaring

Opbevar ketchuppen i køleskabet.

Variation

Brug 1 dåse flåede tomater (400 g) i stedet for friske.

Hvis du vil have en stærkere smag, kan du tilsætte 1-2 fed hvidløg og ½-1 chilipeber.

Svits ½ tsk. karry sammen med løget, hvis du vil lave karryketchup.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.