MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Frugtsnacks

Fremgangsmåde

Halver vindruerne og fjern eventuelle sten. Fjern kernehuset i æblet og skær det i tern. Skræl kiwi - og mangofrugten og skær dem i små terninger.

Rør ingredienserne til marinaden sammen og bland det sammen med frugtstykkerne.

Rør ingredienserne til dressingen sammen.

Rist havregrynene på en pande (ingen fedtstof) til de har taget farve. Tag havregrynene af panden og tilsæt sødemiddel.

Afkøl blandingen.

Servering
Læg frugtstykkerne på en tallerken eller i et højt glas. Læg et låg af dressing øverst og drys med ristede havregryn.

Variation
Du kan sagtens anvende andre frugter. Du kan også anvende andre syrnede mælkeprodukter.

  • Snack og mellemmåltid,Dessert og kage
  • pr. person: Energi 450 kJ, Kulhydrat 19 g, Fedt 2 g, Kulhydrat pr. 100 g 11 g
  • 4 portioner

Ingredienser

  • 75 g grønne vindruer
  • 1 æble (ca. 100 g)
  • 2 kiwifrugter (ca. 100 g)
  • 1/3 mangofrugt (ca. 75 g)
  • Marinade
  • 1 spsk. hyldeblomstkoncentrat
  • uden sukker f.eks. Fun
  • ½ dl vand
  • saft af ½ citron
  • Dressing
  • 2 dl ylette
  • sødemiddel efter smag
  • ½ tsk. vanillesukker 
  • Drys
  • 20 g havregryn, finvalsede
  • sødemiddel svarende til ca.
  • 20 g sukker
  •  

Fremgangsmåde

Halver vindruerne og fjern eventuelle sten. Fjern kernehuset i æblet og skær det i tern. Skræl kiwi - og mangofrugten og skær dem i små terninger.

Rør ingredienserne til marinaden sammen og bland det sammen med frugtstykkerne.

Rør ingredienserne til dressingen sammen.

Rist havregrynene på en pande (ingen fedtstof) til de har taget farve. Tag havregrynene af panden og tilsæt sødemiddel.

Afkøl blandingen.

Servering
Læg frugtstykkerne på en tallerken eller i et højt glas. Læg et låg af dressing øverst og drys med ristede havregryn.

Variation
Du kan sagtens anvende andre frugter. Du kan også anvende andre syrnede mælkeprodukter.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes