MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Rissalat med røget ørred

Fremgangsmåde

Kog bouillonen op. Tilsæt risene og lad det koge i ca. 15 minutter. Fjern risene fra varmen og lad det trække i ca. 10 minutter. Afkøl risene.

Del broccolien i buketter, og skær bønnerne i stykker på ca. 3 cm. Kog grøntsagerne i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Afkøl grønsagerne.

Skær de soltørrede tomater i små stykker – tag lidt fra til pynt.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Skær ørredfileten i små stykker.

Bland ris, broccoli, bønner og tomater sammen, og hæld marinaden over. Vend ørredfileten forsigtigt i, og pynt med soltørrede tomater.

Servering
Server rissalat som en frokostret.

  • Kolde retter,Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 1175 kJ, Kulhydrat 28 g, Fedt 9 g, Kulhydrat pr. 100 g 8 g
  • 2 personer

Ingredienser

    • 1 ½ dl grønsagsbouillon
    • ¾ dl løse ris (ca. 60 g)
    • ½ bundt broccoli (ca. 150 g)
    • 150 g grønne bønner
    • 6 soltørrede tomater (ca. 25 g)
    • 1 røget ørredfilet (ca. 75 g)
    • Marinade
    • 1 spsk. rødvinseddike
    • 3 spsk. vand
    • 1 tsk. citronsaft
    • salt, peber
  • Pynt
  • Soltørret tomat

Fremgangsmåde

Kog bouillonen op. Tilsæt risene og lad det koge i ca. 15 minutter. Fjern risene fra varmen og lad det trække i ca. 10 minutter. Afkøl risene.

Del broccolien i buketter, og skær bønnerne i stykker på ca. 3 cm. Kog grøntsagerne i letsaltet vand i ca. 2 minutter. Afkøl grønsagerne.

Skær de soltørrede tomater i små stykker – tag lidt fra til pynt.

Pisk ingredienserne til marinaden sammen. Skær ørredfileten i små stykker.

Bland ris, broccoli, bønner og tomater sammen, og hæld marinaden over. Vend ørredfileten forsigtigt i, og pynt med soltørrede tomater.

Servering
Server rissalat som en frokostret.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes