MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Squashsalat med rabarber

Fremgangsmåde

Skær squashen i skiver a ca. ½ cm, og drys salt over. Lad det trække i mindst 2 timer i en sigte, så væden kan dryppe fra. Aftør skiverne.

Skær rabarberstilkene i ca. ½ cm tykke skiver. Riv ingefæren fint, og bland den med honning.

Kom det i rabarberblandingen, læg det på et stykke stanniol, og fold det sammen til en pakke. Grill rabarberpakken i ca. 10 minutter, eller til rabarberne er møre. Afkøl dem.

Bland ingredienserne til marinaden. Hvis der er væde ved rabarberne, kan du vende det i marinaden.

Snit forårsløgene.

Overhæld ærterne med kogende vand, hvis de er frosne.

Bland squash, forårsløg og ærter i et fad.

Pluk ørreden i mindre stykker, og fordel den på salaten sammen med rabarber.

Servering
Server squashsalaten som forret eller let frokostret med fuldkornsbrød til. 

Tip
Du kan bage rabarberne direkte i et ovnfast fad i ovnen ved 200° C i ca. 15 min. på midterste ovnrille.

Hvis du har grillen i gang dagen før, du vil lave salaten, kan du tilberede rabarberne og opbevare dem i køleskabet.

  • Salat og tilbehør
  • Pr. person: Energi 775 kJ, Kulhydrat 13 g, Fedt 7 g, Kulhydrat pr. 100 g 5 g
  • 4 personer

Ingredienser

1 squash (ca. 285 g)
1 tsk. salt
200 g rabarber, friske eller frosne
1 tsk. frisk ingefær
1 spsk. flydende honning
½ bundt forårsløg (ca. 50 g)
200 g ærter, evt. sukkerærter, friske eller frosne
1 pakke røget ørredfilet (ca. 125 g)

Marinade
1 spsk. olie
1 spsk. hvid balsamico eddike
1 spsk. vand
peber

Fremgangsmåde

Skær squashen i skiver a ca. ½ cm, og drys salt over. Lad det trække i mindst 2 timer i en sigte, så væden kan dryppe fra. Aftør skiverne.

Skær rabarberstilkene i ca. ½ cm tykke skiver. Riv ingefæren fint, og bland den med honning.

Kom det i rabarberblandingen, læg det på et stykke stanniol, og fold det sammen til en pakke. Grill rabarberpakken i ca. 10 minutter, eller til rabarberne er møre. Afkøl dem.

Bland ingredienserne til marinaden. Hvis der er væde ved rabarberne, kan du vende det i marinaden.

Snit forårsløgene.

Overhæld ærterne med kogende vand, hvis de er frosne.

Bland squash, forårsløg og ærter i et fad.

Pluk ørreden i mindre stykker, og fordel den på salaten sammen med rabarber.

Servering
Server squashsalaten som forret eller let frokostret med fuldkornsbrød til. 

Tip
Du kan bage rabarberne direkte i et ovnfast fad i ovnen ved 200° C i ca. 15 min. på midterste ovnrille.

Hvis du har grillen i gang dagen før, du vil lave salaten, kan du tilberede rabarberne og opbevare dem i køleskabet.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes