Fuldkornsrisengrød

Desserter og kager, Varme retter

Fuldkornsrisengrød

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1550/370

kJ/kcal

Energi

51

g

Kulhydrat

11

g

Fedt

14

g

Protein

40

g

Frugt/grønt pr. person

17

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

200 g fuldkornsgrødris (ca. 2½ dl)
2 dl vand
7-8 dl letmælk
salt


Topping
50 g nødder eller mandler
1 stort æble (ca. 165 g)
2 tsk. stødt kanel

Sådan gør du

Dæk risene med vand, og lad dem stå i 2-8 timer.

Kom blandingen i en gryde, og kog den i 2-3 min., til vandet er suget op.

Tilsæt mælk, og lad grøden koge med låg ved svag varme i ca. 45 min. Rør i den af og til. Smag til med salt.

Topping

Hak nødder eller mandler, og rist mandelsplitter eller nødder let, til de har fået lidt farve.

Skær æblet i meget små tern, og vend dem i kanel.

Servering

Server grøden som middagsret eller en mindre portion som mellemmåltid.

Tip

Hvis du laver grøden uden iblødsætning af risene, vil kogetiden blive forlænget til ca. 75 min.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.