MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fuldkornsrisengrød

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
Dæk risene med vand, og lad dem stå i 2-8 timer.
Kom blandingen i en gryde, og kog det i 2-3 min., til vandet er suget op.
Tilsæt mælk, og lad grøden koge med låg ved svag varme i ca. 45 min. Rør i den af og til.
Smag til med salt.

Topping
Hak nødder eller mandler, og rist mandelsplitter eller nødder let, til de har fået lidt farve.
Skær æblet i meget små tern, og vend dem i kanel.

Servering
Server grøden som middagsret eller en mindre portion som mellemmåltid.

Tip
Hvis du laver grøden uden iblødsætning af risene, vil kogetiden blive forlænget til ca. 75 min

  • Varme retter
  • Pr. person: Energi 1550 kJ, Kulhydrat 51 g, Fedt 11 g, Kulhydrat pr. 100 g 18 g
  • 4 personer

Ingredienser


200 g fuldkornsgrødris (ca. 2½ dl)                       
2 dl vand
7-8 dl letmælk
salt

Topping
50 g nødder eller mandler
1 stort æble (ca. 165 g)
2 tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde

Fremgangsmåde
Dæk risene med vand, og lad dem stå i 2-8 timer.
Kom blandingen i en gryde, og kog det i 2-3 min., til vandet er suget op.
Tilsæt mælk, og lad grøden koge med låg ved svag varme i ca. 45 min. Rør i den af og til.
Smag til med salt.

Topping
Hak nødder eller mandler, og rist mandelsplitter eller nødder let, til de har fået lidt farve.
Skær æblet i meget små tern, og vend dem i kanel.

Servering
Server grøden som middagsret eller en mindre portion som mellemmåltid.

Tip
Hvis du laver grøden uden iblødsætning af risene, vil kogetiden blive forlænget til ca. 75 min

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes