Desserter og kager, Varme retter
Fuldkornsrisengrød
Ernæringsindhold
Næringsindhold pr. person
1550/370
kJ/kcal
Energi
51
g
Kulhydrat
11
g
Fedt
14
g
Protein
40
g
Frugt/grønt pr. person
17
g
Kulhydrat 100 g
Ingredienser
4 personer
200 g fuldkornsgrødris (ca. 2½ dl)
2 dl vand
7-8 dl letmælk
salt
Topping
50 g nødder eller mandler
1 stort æble (ca. 165 g)
2 tsk. stødt kanel
Sådan gør du
Dæk risene med vand, og lad dem stå i 2-8 timer.
Kom blandingen i en gryde, og kog den i 2-3 min., til vandet er suget op.
Tilsæt mælk, og lad grøden koge med låg ved svag varme i ca. 45 min. Rør i den af og til. Smag til med salt.
Topping
Hak nødder eller mandler, og rist mandelsplitter eller nødder let, til de har fået lidt farve.
Skær æblet i meget små tern, og vend dem i kanel.
Servering
Server grøden som middagsret eller en mindre portion som mellemmåltid.
Tip
Hvis du laver grøden uden iblødsætning af risene, vil kogetiden blive forlænget til ca. 75 min.