MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Fuldkornsprodukter til bagning

Hvad er fuldkorn?

Mel

Fuldkornsmel

Hvis du ønsker at bage med fuldkorn, kan du her se nogle af de fuldkornsprodukter, du kan bruge:

  • Rugmel, groft og/eller fuldkornsrugmel
  • Fuldkornshvedemel
  • Grahamsmel
  • Usigtet speltmel
  • Fuldkornsspeltmel
  • Fuldkornsdurummel
  • Kamutfuldkornsmel
  • Hvid fuldkornshvedemel

Hvid fuldkornshvedemel

Melet er en forholdsvis ny type af hvede i Danmark. Det er fuldkornsmel, selvom det er lyst og fint formalet. Bageevnen er bedre end de fleste andre typer af fuldkornsmel, og smagen er mild. Hvid hvedemel kan derfor anvendes i både brød, boller, madpakkebrød og til søde sager.

Andre fuldkornsprodukter til bagning

Du kan også bruge andre fuldkornsprodukter, når du bager. Du kan f.eks. bruge havregryn, der giver lækkert svampet brød og boller. Kog evt. en grød og afkøl den, inden den tilsættes til dejen. Finvalsede havregryn ”forsvinder” næsten i det færdige brød. Du kan også bage med ruggryn. 

Knækkede, skårne og hele korn er fuldkorn, f.eks. knækkede og hele hvedekerner, rugkerner, speltkerner og kamutkerner (kerner af kæmpedurum). Kerner giver en langsommere stigning i blodsukkeret end fint formalet mel.

Færdige brødblandinger

Mange færdige brødblandinger indeholder meget fuldkorn. Vælg gerne brødblandinger med Fuldkornsmærket eller Nøglehulsmærket.

Fuldkorn _logo

 

 

Fuldkornsmærket


 


Noeglehulsmaerke

 

      Nøglehulsmærket

 

 

 


 

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes