BLIV MEDLEM

Nyt badge: Husk at holde afstand

07. oktober 2020 Tilbage

Fra på mandag kan du hente et gratis badge på apoteket, der minder om, at det fortsat er vigtigt, vi holder afstand til hinanden for at stoppe coronavirus.

En af de vigtigste anbefalinger for at stoppe spredningen af coronavirus er, at vi holder afstand til hinanden i det offentlige rum. Det skal et nyt badge fra Sundhedsstyrelsen nu hjælpe med.

Screenshot fra Sundhedsstyrelsens informationsfilm om det nye badge.

- Vi ved, at der er et ønske fra både borgere og flere patientorganisationer om, at man skal kunne signalere, at andre skal tage hensyn. Alle, som gerne vil huske andre på at holde afstand til dem, kan bruge vores badges. Man kan for eksempel bære et badge, når man står i køen i supermarkedet eller venter på bussen. På den måde behøver man ikke at henvende sig direkte til andre og gøre dem opmærksomme på at holde afstand, siger enhedschef i Sundhedsstyrelsen, Niels Sandø, i en pressemeddelelse.

Diabetesforeningen bakker op om det nye badge, som alle, der ønsker det, kan hentes på apoteket fra på mandag den 12. oktober. Badget koster ikke noget.

- Det er vigtigt, vi fortsætter med at følge anbefalingerne fra myndighederne, så vi kan begrænse spredningen af coronavirus. Det nye badge kan være en diskret måde at gøre opmærksom på, at man gerne ser, at andre husker at holde afstand, og derfor kan det være med til at øge trygheden for dem, der ønsker det, siger udviklingschef Anne Sander fra Diabetesforeningen.

Man behøver ikke selv at være i særlig risiko for at bruge det nye badge:

- Er man pårørende til en, man vil passe særligt godt på, fordi vedkommende måske er ældre eller på anden måde er i risikogruppen, kan det nye badge også være en god idé, siger Anne Sander.

Udover at holde afstand i det offentlige rum, anbefales det, at man husker en god håndhygiejne, at man bruger mundbind, at man hoster og nyser i ærmet, at man dropper håndtryk og kram, og man i det hele taget prøver at begrænse sine kontakter ved at undgå at deltage i store forsamlinger, især indendørs.

De nye badges kan hentes på apoteket fra på mandag den 12. oktober.

Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes