MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kurser

Diabetesforeningens kurser kan være en god måde at møde andre med diabetes. Foto: Claus Bjørn Larsen.

Hvert år tilbyder Diabetesforeningen børn, unge og deres familier at komme på kursus. Det er en stor omvæltning for familien og det enkelte barn, når diabetes pludselig banker på døren. For mange familier bliver hverdagen i højere grad skemalagt og struktureret, og der er i en periode stor fokus på blodsukkermåling, insulin og kulhydrattælling.

Derfor har mødet med andre i samme situation stor betydning. Det gælder både forældre, som barnet eller den unge. På Diabetesforeningens kurser er socialt samvær, sparring og netværk med andre i samme situation i centrum.

På kurserne får børn, unge, søskende og forældre mulighed for at knytte sociale bånd og netværk, der kan fortsætte også efter kurset er slut.

Kurserne er inddelt i forskellige aldersgrupper, og der vil altid medvirke sygeplejersker.

På kursusoversigten kan du se Diabetesforeningens kurser, som er henvendt til børn og unge med diabetes og familier med et diabetesbarn. Klik på det enkelte kursus og læs, hvad det enkelte kursus kan tilbyde dig og din familie.

Se kursusoversigten for 2018

Film fra Børnefamiliekursus i Hadsten"Desperationen føles mindre"

Folk er i dag bedre oplyst om diabetes end tidligere, og netop viden er nøglen til et godt liv med diabetes, oplever kursusleder Bjarne Noer.
Læs om Bjarnes erfaringer som kursusleder

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes