BLIV MEDLEM

Diabetesforeningens Behandlerpris 2020

Diabetesforeningen har modtaget 17 indstillinger på afdelinger, sygeplejersker, læger og fodterapeuter som kandidater til modtagere af Behandlerprisen. Diabetesforeningen offentliggør i uge 17, hvem der modtager prisen. Læs om de indstillede her.

Julie Bech Olsen

1. Julie Bech Olsen
Sygeplejerske på børnediabetesambulatoriet på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense.

Uddrag fra indstilling:
”Det er ikke overraskende, når vi kommer til kontrol, hvis Julie har tre forskellige sensorer, to pumper og diverse indstik siddende i sin egen mave, fordi hun insisterer på at vise børn, hvordan det virker ved at sætte tingene på sig selv.”


Hanne Grunnet

2. Hanne Grunnet
Diabetessygeplejerske på Børne- og Ungeambulatoriet på Kolding Sygehus.

Uddrag fra indstillinger:
”Hanne vil altid gerne hjælpe og på alle tider af døgnet. Hun har gjort alt, hvad hun kan for at få min diabetes på plads. Havde hun ikke hjulpet mig, var jeg død i dag.”
”Hanne har et smittende godt humør og er altid smilende og imødekommende.”


Jane Hoffmann

3. Jane Hoffmann
Klinisk ansvarlig sygeplejespecialist på Børne- og Ungdomsafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus. Tidligere modtager af Behandlerprisen.

Uddrag fra indstillinger:
”Jane fortjener så meget at få prisen igen. Min datter har rykket sig så meget takket være hende”.
”Jane er bare guld værd, og både min datter og jeg synes, hun skal have prisen”.


Lisbeth Holmgaard Andersen

4. Sygeplejerskerne på Børne- og Ungeambulatoriet på Kolding Sygehus: Lisbeth Holmgaard Andersen, Hanne Grunnet, Jane Thomsen og Anette Sørensen

Uddrag fra indstilling:
”Jeg vil betegne Lisbeth Andersen som verdens bedste diabetessygeplejerske. Hun har været min primære sygeplejerske og jeg har altid nærmest glædet mig til at skulle til kontrol. Men jeg indstiller alle sygeplejerskerne, for jeg har altid følt mig velkommen og super tryg i deres selskab”.


Mie Katrine Briegel, Anders Jørgen Schou

5. Anders Jørgen Schou og Mie Katrine Briegl
Hhv. speciallæge og diabetessygeplejerske på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense.

Uddrag fra indstilling:
”De ser ikke kun på de målbare værdier, men er gode til også at se barnet/den unge og familien som en helhed og udviser stor forståelse. De indretter behandlingen derefter. Vi oplever stor lydhørhed og de tilbyder hjælpemidler, der gavner vores datters hverdag”.


Charlotte Wadsbach og Susanne Lisbjerg

6. Charlotte Wadsbach Højerby og Susanne Lisbjerg
Diabetessygeplejersker på Børne- og Ungeafdelingen på Nordsjællands Hospital i Hillerød.

Uddrag fra indstilling:
”De er med til på uvurderlig facon at holde humøret højt. De får en til at tro på sig selv, selvom man kan føle, at intet giver mening og at man intet fatter. De er uvurderlige, og jeg ville ønske, vi kunne have en af dem i vores lomme hver dag.”


Hanne Charlotte Andersen

7. Hanne-Charlotte Andersen
Klinisk sygeplejespecialist på Steno Diabetes Center Copenhagen.

Uddrag fra indstilling:
”Hanne-Charlotte yder altid det lidt ekstra for mig som patient. Hun skal vinde. Hun fortjener det”.


Kjeld Gede, Berit Reimers, Birgitte Schnack

8. De ansatte på børneambulatoriet på Sjællands Universitetshospital i Roskilde

Uddrag fra indstilling:
”Vi kan ikke føle os mere trygge end i deres hænder. I nystartede diabetesgrupper støtter vores børn hinanden og undervises i af diætist og sygeplejersker på en sjov måde. Vi forældre har en anden gruppe, hvor vi deler bekymringer og får hjælp fra læger og sygeplejersker.”
Overlæge Kjeld Gade Hansen, diabetessygeplejerske Berit Sundberg Reimers og diætist Birgitte Schnack Nielsen fra afdelingen.


Helle Dybro Havn Skjoldborg

9. Helle Dybro Havn Skjoldborg
Statsautoriseret fodterapeut i Højbjerg.

Uddrag fra indstilling:
”Helle kan finde på at køre ud til en patients bopæl for at levere en det rigtige indlæg. Hun er heller ikke bleg for at ringe til lægen for at få en patient sendt videre i systemet, hvis hun vurderer, det skal gå stærkt”.


Malene Boas

10. Malene Boas
Overlæge, ph.d. Børne- og Ungeafdelingen på Herlev Hospital.

Uddrag fra indstillingen:
”Malene er en stjerne. Hun er fantastisk og gør en stor indsats for os som familie. Hun kæmper med skolen og kommunen – og har for eksempel indkaldt to gange til netværksmøde”.


Susanne Lisbjerg

11. Susanne Lisbjerg
Diabetessygeplejerske på Børne- og Ungeafdelingen på Nordsjællands Hospital i Hillerød.

Uddrag fra indstillingen:
”Susanne fortjener prisen om nogen anden. Hun er en ildsjæl, der altid har tid og overskud til at hjælpe. Hun møder børn og unge, hvor de er og forstår dem. Hun sørger for tryghed for børnene, men også for forældrene og man er ikke bange for at spørge”.


Anne Rasmussen

12. Anne Rasmussen
Ledende fodterapeut på Steno Diabetes Center Copenhagen.

Uddrag fra indstilling:
”Anne har været med til at skabe enestående faglige resultater for personer med diabetes i form af en imponerende 80 procents reduktion af fod- og benamputationer. Det er enestående!”


Anette Vestermark

13. Annette Vestermark
Sygeplejerske på diabetesambulatoriet for voksne på Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring.

Uddrag fra indstilling:
”Jeg har altid haft svært ved at have diabetes og har aldrig mødt dygtigere eller sødere menneske i min tid med sukkersyge, der har hjulpet mig på samme måde som Anette, og derfor fortjener hun den her pris.”


Anne Severinsen

14. Anne Severinsen
Sygeplejerske på diabetesambulatoriet for voksne på Regionshospitalet Nordjylland i Hjørring.

Uddrag fra indstilling:
”Anne gør en kæmpe indsats for folk, der har behov for det. Hun er utrolig sød, hjælpsom og rigtigt forstående. Hun har gjort en kæmpe indsats med mig og gået lige de ekstra skridt for at hjælpe mig med at få den korrekte hjælp, jeg behøver.”


Inger Vestergaard

15. Inger Vestergaard
Diabetessygeplejerske på voksenambulatoriet på Steno Diabetes Center Nordjylland i Aalborg.

Uddrag fra indstilling:
”Hun støtter op om alt, hun kan. Hun ser sine patienter som hele mennesker, der kan have det svært og spørger altid, hvordan det går og om der er noget nyt i ens liv. Jeg er på kontanthjælp, og det er rart at tale med en, som ser en som andet end tal og kvoter”.


Paula Bech

16. Paula Sigvaldsdottir Bech
Diabetesygeplejerske på Bispebjerg Hospital.

Uddrag fra indstilling:
”Da jeg mødte Paula, følte jeg mig for første gang forstået. Hun har gennem tiden trøstet mig, når jeg synes, det er hårdt, og sagt jeg er sej, når mine blodsukre er stabile. Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have stillet op uden hende. Dette er min måde at give lidt tilbage”.


Birthe Olesen

17. Birthe Susanne Olsen
Overlæge på Børne- og Ungeklinikken på Herlev Universitetshospital.

Uddrag fra indstilling:
”Birthe er virkelig dygtig og man føler sig tryg ved hendes beslutninger og bare at være i hendes nærvær. Hun har både kompetencerne og en indfølingsevne, der betyder, at hele familien tager lettede fra ambulatoriet ved hvert besøg. Hun er fuldt ud klar over, at diabetes rammer hele familien.”


Om Diabetesforeningens Behandlerpris

Rigtig mange behandlere gør en stor forskel i dagligdagen for mennesker med diabetes. Det er for eksempel sygeplejersker, diætister, fodterapeuter og læger der ofte yder en ekstra indsats for, at du skal få så godt og normalt et liv som muligt.

Dem ønsker Diabetesforeningen at hædre. Vi har derfor i 2018 indstiftet Diabetesforeningens Behandlerpris på 25.000 kroner. Den gives til en person, en gruppe, en afdeling eller andre, som har gjort en særlig indsats inden for diabetesområdet.

Diabetesforeningen ønsker at fremhæve et enestående eksempel med det formål at inspirere andre til at give mennesker med diabetes optimal behandling, pleje, støtte, uddannelse og motivation.

Behandlerprisen er på kr. 25.000, heraf kr. 20.000 til et diabetesrelevant projekt på arbejdspladsen og kr. 5.000 en personlig gave.

"De er som mine egne børn"

Læs om diabetessygeplejerske Jane Hoffmann, der var den første modtager af Diabetesforeningens Behandlerpris i 2018.
Læs mere om Jane Hoffmann

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes