Nordjysk sygeplejerske får Diabetesforeningens Behandlerpris 2021

Sygeplejerske Inger Vestergaard Kristensen fra Steno Diabetes Center Nordjylland ved Aalborg Universitetshospital er modtager af Diabetesforeningens Behandlerpris 2021.

Diabetesforeningensbehandlerpris2021 Ingervestergaardkristensen FOTO Claus Bjørn Larsen
12. april 2021 | Af Michael Korsbæk mk@diabetes.dk

Prisen er indstiftet af Diabetesforeningen for at hædre de ildsjæle, der gør en ekstraordinær indsats i behandlingen af børn og voksne med diabetes og blev fredag uddelt for tredje gang. De i alt 30 nominerede læger, sygeplejersker og fodterapeuter til prisen var indstillet af patienter og pårørende.

Overrasket og stolt

Det var en stor overraskelse for den erfarne diabetessygeplejerske, da Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo fredag overraskede hende midt i et møde med blomster og et diplom:

- Jeg blev utrolig glad og overrasket over, at det arbejde, jeg har gjort, har haft så stor betydning for patienterne, at nogle af dem har indstillet mig til en pris. Det kommer virkelig bag på mig, siger Inger Vestergaard Kristensen, der har 30 års erfaring som sygeplejerske og i dag er på Steno Diabetes Center Nordjylland på Aalborg Universitetshospital:

- Det er en kæmpe kadeau til mit arbejde, og det er jeg både beæret og stolt over. Man kan godt have en fornemmelse af, at man har en god kontakt til et andet menneske, og de sætter pris på den omsorg og støtte, man giver, men det her er virkelig stort, siger Inger Vestergaard Kristensen.

Hylder særligt engagement

Den ekstraordinære indsats, som rigtig mange behandlere yder overfor mennesker med diabetes, har en kæmpestor betydning, og det er det engagement, Diabetesforeningen vil hylde med prisen. Netop derfor er det afgørende, at det er personer med diabetes, der indstiller til prisen:

Diabetesforeningensbehandlerpris2021 Tanjathybo Ingervestergaardkristensen FOTO Claus Bjørn Larsen
Diabetesforeningens forskningschef Tanja Thybo overrakte Diabetesforeningens Behandlerpris 2021 til diabetessygeplejerske Inger Vestergaard Kristensen. Foto: Claus Bjørn Larsen.

- Diabetes er en kronisk sygdom, og derfor kender mange deres behandler fra utallige kontroller, besøg og samtaler henover måske mange år. Det gør de personlige relationer til et særligt element i behandlingen, forklarer forskningschef Tanja Thybo.

Tanja Thybo er imponeret over, at så mange patienter og pårørende har brugt tid og energi på at indstille læger, sygeplejersker, fodterapeuter, diætister og endog hele sygehusafdelinger til Diabetesforeningens Behandlerpris 2021:

- Det viser, at den kæmpe indsats, som utrolig mange diabetesbehandlere yder hver eneste dag, gør en enorm forskel for patienterne. Det gode samarbejde og tilliden mellem behandler og person med diabetes er en af de betydningsfulde faktorer for en god diabetesbehandling. Det er Inger Vestergaard Kristensen et fremragende eksempel på, og det er jeg glad for, at vi i Diabetesforeningen har mulighed for at hylde med en pris, siger Tanja Thybo.

Diabetesforeningens Behandlerpris 2021 består af 25.000 kroner, som er delt mellem 20.000 kroner til et relevant projekt på prisvinderens arbejdsplads og 5.000 kroner som en personlig gave.

Læs mere

Om Diabetesforeningens Behandlerpris