Rødbedesuppe med cashewtopping

Rødbedesuppe med cashewtopping

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

1325/315

kJ/kcal

Energi

38

g

Kulhydrat

12

g

Fedt

10

g

Protein

285

g

Frugt/grønt pr. person

9

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

4 personer

1 løg (ca. 100 g)
2 fed hvidløg
4 rødbeder (ca. 520 g)
5 kartofler (ca. 300 g)
3 persillerødder (ca. 210 g)
1 spsk. flydende fedtstof
½ l bouillon, gerne grøntsag
2 tsk. æblecidereddike
salt, peber

Topping

1½ dl yoghurt naturel, med højst 1,5 % fedt
saft af en ½ citron
70 g cashewnødder

Sådan gør du

Skær løg, hvidløg, rødbeder, kartofler og persillerødder i grove tern. Svits dem i en stor gryde i fedtstoffet, i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, og lad gryden simre under låg i ca. 30 min eller indtil grøntsagerne er godt møre.

Blend suppen meget fint med en stavblender. Tilsæt evt. ekstra vand, hvis suppen bliver for tyk. Tilsæt æblecidereddike, og smag til med salt og peber.

Bland yoghurt og citronsaft sammen. Smag evt. til med mere citronsaft. Rist cashewnødderne på en tør pande, og lad dem køle af. Hak dem groft.

Servering

Server rødbedesuppe sammen med syrlig dressing og cashewnødder. Spis evt. fuldkornsbrød til.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.