Torskekanapeer

Forret

Torskekanapéer

Ernæringsindhold

Næringsindhold pr. person

650/155

kJ/kcal

Energi

11

g

Kulhydrat

7

g

Fedt

11

g

Protein

5

g

Frugt/grønt pr. person

11

g

Kulhydrat 100 g


Ingredienser

6 personer

1 pakke torskefileter (ca. 225 g)
1½ dl græsk yoghurt 2 %
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. hvidvinseddike
½ lille rødløg (ca. 25 g)
½ bundt dild
1 tsk. salt
peber
3 blade husblas
1 spsk. citronsaft
1 glas rød stenbiderrogn (60 g)
6 tynde skiver rugbrød (ca. 150 g)

Sådan gør du

Gå fisken efter for ben. Damp den i en gryde i ca. 10 min. i letsaltet vand, og lad den køle af. Del kødet
meget fint, og blend det sammen med yoghurt, mayonnaise, hvidvinseddike og finthakket rødløg.

Hak dilden groft, og rør den i.

Smag til med salt og peber.

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Tag husblassen op af vandet, og lad den dryppe af.

Smelt den over et vandbad med citronsaften.

Tilsæt husblassen i en tynd stråle til moussen, mens der røres godt rundt.

Stil moussen på køl, dækket med husholdningsfilm i mindst 4 timer, til den er stivnet.

Skær rugbrødene ud i 4 eller 6 firkanter, og rist dem i ovnen ved 130 °C i ca. 25 min., til de er sprøde. Lad
dem køle af.

Fordel moussen på rugbrøddene, og pynt med lidt dild og stenbiderrogn.

 

SERVERING

Server torskekanapéerne som en lille snack inden middagen, eller når klokken slår 24.

Mad

Tip

Damp fisken i ½ vand + ½ hvidvin, tilsat salt, citronskiver og dild, for lidt ekstra smag.

Kål Er Cool Banner

Få en gratis kogebog

Modtag helt gratis kogebogen 'Kål er cool' med opskrifter udarbejdet af Diabetesforeningens diætister.