Håndvask Inden Mad

Tal med en anden forælder om type 1-diabetes

Når ens barn får konstateret diabetes, kan det være en hjælp at tale med en, der også har et barn med type 1-diabetes.

Der er meget nyt at forholde sig til, når ens barn får diabetes. Du oplever måske at være frustreret over den nye livssituation og at være bekymret for fremtiden – hér kan en mentor hjælpe dig.

Få en anden forælder som diabetesmakker

En diabetesmakker er en mentor, som du har kontakt til, og hvor du har mulighed for at dele dine bekymringer og frustrationer. Din mentor er selv forælder til et barn med type 1-diabetes og kan hjælpe dig og din families vej til et bedre liv med diabetes.  
Sammen med din mentor kan du for eksempel:

  • Udveksle erfaringer om et familieliv med diabetes
  • Tale om samarbejdet med daginstitution og/eller skole
  • Arrangere hyggelige aktiviteter med jeres familier, så børnene også kan møde hinanden.

Diabetesmakkerne er engagerede mentorer, der selv er forældre til børn med type 1-diabetes og derfor kender til de udfordringer og bekymringer, der kan opstå.

Deres rolle er at:

  • Lytte til det, der fylder hos dig
  • Hjælpe dig til at finde din families vej til et bedre liv med diabetes
  • Hjælpe dig til at få overblik over ressourcer og handlemuligheder.

Sådan foregår et møde med din diabetesmakker

Du kan både mødes med din mentor ansigt til ansigt, telefonisk eller online, afhængigt af hvad der passer bedst. Møderne varer typisk et par timer alt efter dit behov.

I aftaler selv, hvor I mødes, og hvordan I bruger tiden. Typisk vil I have aftaler hver 14. dag over en periode fra få uger til op seks måneder, alt efter behov.   

Få en diabetesmakker

Uanset om du vil mødes med en mentor online eller ansigt til ansigt, matcher vi dig med en mentor, der passer til dig. Hvis du vil vide mere om mentorordningen, er du meget velkommen til at sende en mail til mentor@diabetes.dk eller ringe til os på telefon 66 12 90 06.