Danmarks Diabetesdag Hero

Danmarks Diabetesdag

Den 28. april kalder vi hele Danmark til samling om diabeteskampen, når vi markerer Danmarks Diabetesdag. På dagen kan du møde vores seje frivillige foran REMA 1000-butikker i hele landet.

Den 28. april markerer Diabetesforeningen en ny mærkedag, hvor vi sætter hele Danmark i bevægelse for at gøre en forskel for børn og voksne med diabetes og deres pårørende. Vi gør det i håbet om, at vores børn og kommende generationer ikke skal kæmpe med en livsomvæltende, livstruende og stigmatiserende sygdom.

I 2023 fik rekordmange danskere konstateret diabetes. For dem startede sidste år et nyt liv med en alvorlig sygdom, som fylder 24/7 – en sygdom som er potentielt livsfarlig og invaliderende, men ofte bliver negligeret af andre.

Det liv deler de nu med i alt 360.000 danskere.

For diabetes er en alvorlig sygdom, som kan koste en tå, give sygdomme i organer og overbelaste psyken. 

Derfor samler vi på Danmarks Diabetesdag ind til kurser for børn og deres familier, støtte til forskning, oplysning og rådgivning i diabetes – alt sammen for at løfte livskvaliteten for mennesker med diabetes, forebygge at sygdommen udvikler sig og på sigt at kunne helbrede den.

Søndag den 28. april kan du møde os foran mere end 100 REMA 1000 butikker landet over - find en nær dig på kortet her:

Hvad går pengene til?

Indtjeningen fra Danmarks Diabetesdag går til Diabetesforeningens kamp for at komme diabetes til livs. Hver en krone går til arbejdet for at opdage sygdommen i tide, forebygge at den udvikler sig og løfte livskvaliteten for dem med sygdommen inde på livet.

Målet er, at vores børn og kommende generationer ikke skal kæmpe med en livsomvæltende, livstruende og stigmatiserende sygdom. 

Her er nogle af de indsatser, du støtter på Danmarks Diabetesdag.

Fakta

Fakta

Mindst 360.000 danskere har i dag diabetes. Det svarer til 6 procent af befolkningen.

Tallet vil stige til 467.000 i 2030 og dermed 7,7 procent af befolkningen.

Ca. 100.000 danskere går rundt med diabetes uden at vide det.

Ca. 500.000 danskere har forstadier til type 2-diabetes.

Skolebarn

Trygt børneliv i skole og dagtilbud

Vi kæmper for, at alle børn skal have ret til støtte at håndtere deres diabetes, så de kan have en hverdag på lige fod med deres kammerater i skole og dagtilbud.

Klik her og læs om kampen for et trygt børneliv

Hjælpemidler Og Behandlingsredskaber

Lige og bedre adgang til diabetesteknologi

Diabetesforeningen kæmper for, at mennesker med diabetes skal have adgang til de teknologier, der kan give det bedst mulige liv med diabetes – teknologier, der er et værn mod livstruende situationer.

Klik her og læs om indsatsen for lige adgang til diabetesteknologi

Kronikerplan Webnyhed

Knæk den kroniske kurve

Sundhedsvæsenet, som vi kender det, er under pres – for vi står over for en stille sundhedskatastrofe, når der kommer flere kronikere og færre behandlere. Diabetesforeningen kæmper for at knække den kroniske kurve og vil sætte ind med:

  • Tidlig opsporing
  • Ensartet høj kvalitet hjulpet af bl.a. pakkeforløb for type 2-diabetes
  • Opgør med postnummerlotteri og investeringer i teknologi
  • Målrettede investeringer, der sikrer bedre behandling og liv med kronisk sygdom

Klik her og læs om kronikerplanen