Lodseddel Foraar 2024

Danmarks Diabetesdag

Vær med, når vi skyder Danmarks Diabetesdag i gang den 28. april 2024. Sammen skaber vi synlighed omkring diabetes og samler ind til diabeteskampen. Du tjener penge til dig selv og støtter samtidig børn med diabetes, forskning og forebyggelse af diabetes.

Vi lancerer i foråret en ny mærkedag, hvor vi sætter hele Danmark i bevægelse for at gøre en forskel for børn og voksne med diabetes og deres pårørende. Vi gør det i håbet om, at vores børn og kommende generationer ikke skal kæmpe med en livsomvæltende, livstruende og stigmatiserende sygdom.

Det gør vi ved at samle penge ind til kurser for børn og deres familier, forskningsstøtte og rådgivning – alt sammen for at løfte livskvaliteten for mennesker med diabetes, forebygge at sygdommen udvikler sig og på sigt at kunne helbrede den.

Danmarks Diabetesdag bliver en festlig dag, hvor vi i fællesskab tager kampen op mod den stille sundhedskatastrofe på vegne af alle mennesker med diabetes.

Vores partner REMA 1000 har meldt sig ind i kampen og inviterer medlemmer, støtter, klubber og foreninger til at sælge lodder foran deres landsdækkende butikker hele dagen.

du kan kan tjene 16 kr. til egne formål eller man kan vælge at donere hele beløbet til diabeteskampen.

Vil du sælge lodder selv eller med en ven?

Klik her og tilmeld dig som enkeltsælger

Vil I sælge lodder som klub, klasse eller forening?

Klik her og tilmeld jeres gruppe

Sådan kommer Danmarks Diabetesdag til at foregå: 

 • Tilmeld jer Danmarks Diabetesdag her på siden og få jeres skrabelodder tilsendt.
 • I får information om, hvilken REMA 1000 I skal stå ved (I får naturligvis tildelt en REMA 1000, der ligger i jeres nærmiljø eller så tæt på som muligt).
 • Den 28. april møder I op ved jeres REMA 1000 og sælger skrabelodder. I bestemmer selv, hvad tid på dagen og hvor længe I vil sælge lodder.
 • I kan sælge de resterende lodder frem til den 28. juni. Ellers kan I efterfølgende sende de overskydende lodder gratis tilbage til Diabetesforeningen. I modtager en returlabel sammen med lodderne.
 • Husk at afregne for jeres skrabelodder senest den 2. juli 2024. Husk at skrabelodssalget skal være med i jeres regnskab for lokalforeningen. Jeres indtjening er skattefri. 


Vi glæder os til en hyggelig dag i diabeteskampens navn!

Spørgsmål og svar til Danmarks Diabetesdag

  Spørgsmål og svar til Danmarks Diabetesdag
 • Hvad er Danmarks Diabetesdag?

  + -

  Diabetesforeningen har i mange år haft lotterier, som klubber/skoler/foreninger og privatpersoner har solgt skrabelodder. I år afholder vi også en landsdækkende skrabelodsdag, hvor vi inviterer alle der vil være med i diabeteskampen til at sælge skrabelodder og skabe synlighed om diabeteskampen foran REMA 1000-butikker i hele landet den 28. april.

 • Hvem kan være med?

  + -

  Dig, der vil gøre en forskel i #diabeteskampen.

 • Hvad tjener jeg, og hvad sælger jeg lodderne for?

  + -

  Du tjener 16 kr. pr. lod, du sælger til 40 kr. Sælger du 100 lodder, så tjener du 1.600 kr. til dig selv.

 • Hvordan foregår det?

  + -

  Den 28. april møder du op til den REMA 1000, du har fået tildelt og sælger skrabelodder. Du kan bruge din gruppe/lokalforenings MobilePay-nr. eller dit eget private MobilePay-nr., og du kan også tage imod kontanter.

  Når du er færdig med at sælge lodder, skal du afregne. Se mere her.

 • Kan jeg vælge en anden REMA 1000-butik?

  + -

  For at alle REMA 1000-butikker får besøg af os, og for at ikke står 10 grupper samme sted, er vi nødt til at fordele, hvem der får hvilke REMA 1000-butikker. Hvis der er ledige butikker, så kan du vælge en anden REMA 1000-butik. Kontakt skrabelotteri@diabetes.dk

 • Hvad hvis der ikke er en REMA 1000 i mit nærområde?

  + -

  Hvis der ikke er en REMA 1000 i dit nærområde, må du meget gerne selv lave en aftale med en butik i dit nærområde om, at du sælger skrabelodder den 29. april foran butikken.  

 • Hvordan afregner jeg skrabelodderne?

  + -

  Når du har solgt skrabelodderne, skal du afregne for de solgte lodder. 

  Klik her og se, hvordan du afregner.

 • Hvad hvis jeg ikke får solgt alle skrabelodderne den 28. april?

  + -

  Du kan sælge skrabelodderne helt frem til den 28. juni 2024. Husk at afregne senest den 2. juli 2024. 

  Du kan bestille flere lodder her.

 • Hvad hvis jeg alligevel ikke kan deltage?

  + -

  Hvis du ikke kan deltage den 28. april, så kan du sælge lodderne alle andre dage helt frem til den 28. juni 2024. Hvis du ikke ønsker at sælge skrabelodder alligevel, så beder vi dig returnere dem senest den 2. juli 2024. Brug den medfølgende returlabel, så betaler vi portoen. 

  Du kan også afmelde dig Danmarks Diabetesdag her.

 • Hvad med SKAT?

  + -

  Læs mere om skatteregler for skrabelodssalg her.

 • I tvivl om noget?

  + -

  Kontakt os på skrabelotteri@diabetes.dk 

Hvad går pengene til?

Indtjeningen fra Danmarks Diabetesdag går til Diabetesforeningens kamp for at komme diabetes til livs. Hver en krone går til arbejdet for at opdage sygdommen i tide, forebygge at den udvikler sig og løfte livskvaliteten for dem med sygdommen inde på livet.

Målet er, at vores børn og kommende generationer ikke skal kæmpe med en livsomvæltende, livstruende og stigmatiserende sygdom. 

Her er nogle af de indsatser, du støtter på Danmarks Diabetesdag.

Skolebarn

Trygt børneliv i skole og dagtilbud

Vi kæmper for, at alle børn skal have ret til støtte at håndtere deres diabetes, så de kan have en hverdag på lige fod med deres kammerater i skole og dagtilbud.

Klik her og læs om kampen for et trygt børneliv

Hjælpemidler Og Behandlingsredskaber

Lige og bedre adgang til diabetesteknologi

Diabetesforeningen kæmper for, at mennesker med diabetes skal have adgang til de teknologier, der kan give det bedst mulige liv med diabetes – teknologier, der er et værn mod livstruende situationer.

Klik her og læs om indsatsen for lige adgang til diabetesteknologi

Kronikerplan Webnyhed

Knæk den kroniske kurve

Sundhedsvæsenet, som vi kender det, er under pres – for vi står over for en stille sundhedskatastrofe, når der kommer flere kronikere og færre behandlere. Diabetesforeningen kæmper for at knække den kroniske kurve og vil sætte ind med:

 • Tidlig opsporing
 • Ensartet høj kvalitet hjulpet af bl.a. pakkeforløb for type 2-diabetes
 • Opgør med postnummerlotteri og investeringer i teknologi
 • Målrettede investeringer, der sikrer bedre behandling og liv med kronisk sygdom

Klik her og læs om kronikerplanen