Råvarer Diabetes10969 Conv

Råvarer

Det, du spiser, påvirker dit blodsukker. Når du har diabetes, er det derfor godt at kende dine råvarer. Her kan du finde viden om nogle af de råvarer, Diabetesrådgiverne oftest får spørgsmål til.

Brød, ris, pasta, kartofler, nudler

Brød, kartofler, ris, pasta, m.m.

Disse råvarer kan du kende på, at de ofte har et højt indhold af kulhydrater. Derfor påvirker de også ofte blodsukkeret i stor grad, når man har diabetes. 

Drikkevarer

Drikkevarer

Nogle drikkevarer påvirker blodsukkeret mere end andre. På denne side kan du få råd om drikkevarer generelt, drikkevarer med alkohol og sukkerfri drikke.

Frugt og grønt

Grøntsager og frugt

Meget frugt og grønt er fyldt med vitaminer og kostfibre. Men er der noget frugt og grønt, der er bedre end andet, når man har diabetes? 

Proteinrige fødevarer

Fisk, kød, æg og bælgfrugter

Fisk, kød, æg og bælgfrugter er alle gode kilder til protein i vores mad. Her får du vores råd til proteinrige råvarer, når du har diabetes. 

Olie, mælkeprodukter, nødder, kerner

Olie, mælk, mælkeprodukter, nødder og kerner

Denne samling råvarer er typiske kilder til fedt i vores kost. På siden får du viden om de fedtholdige råvarer, og gode tips til "det sunde fedt". 

Sukker Og Sødemidler

Sukker og sødemidler

Spiser du sukker, vil dit blodsukker stige. Derfor får vi tit spørgsmål til sukker og alternative sødestoffer, som kan hjælpe til at forsøde madlavningen, når man har diabetes.