MIT DIABETESBLIV MEDLEM

Kernegod vintergrød

Fremgangsmåde

Kog kerner og vand op. Tilsæt mælk og bygflager. Lad grøden småkoge i ca. 25 min. ved svag varme under låg.

Rør i grøden undervejs.

Skær dadlerne i mindre stykker, og vend dem i grøden lige før servering.

Tilsæt salt, og smag til.

Knas

Hak nødderne groft. Smelt sukkeret, og tilsæt nødder.

Rør så sukkeret bliver fordelt på nødderne.

Tilsæt kanel.

Variation

Du kan bruge rugflager eller grove havregryn i stedet for bygflager.

  • Varme retter,Morgenmad
  • Pr. portion Energi 1750 kJ, Kulhydrat 59 g, Fedt 12 g, Kulhydrat pr. 100 g 18 g
  • 4 personer

Ingredienser

100 g knækkede hvedekerner
4 dl vand
100 g bygflager
7 dl mælk med højst 0,7 % fedt
6 tørrede dadler (ca. 50 g)
½ tsk. salt

Knas

75 g hasselnødder
1 spsk. sukker
½ tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde

Kog kerner og vand op. Tilsæt mælk og bygflager. Lad grøden småkoge i ca. 25 min. ved svag varme under låg.

Rør i grøden undervejs.

Skær dadlerne i mindre stykker, og vend dem i grøden lige før servering.

Tilsæt salt, og smag til.

Knas

Hak nødderne groft. Smelt sukkeret, og tilsæt nødder.

Rør så sukkeret bliver fordelt på nødderne.

Tilsæt kanel.

Variation

Du kan bruge rugflager eller grove havregryn i stedet for bygflager.

Støt os

Hjælp os i vores arbejde med at forebygge diabetes, leve godt med diabetes og helbrede/forske i diabetes